Ηλιούπολη: Παρουσίαση των εφαρμογών της “Έξυπνης Πόλης”




exykolaz

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η πρωτοποριακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης για το όραμα της Έξυπνης Πόλης με τίτλο «SUN CITY Ηλιούπολη, SMART CITY Έξυπνη Πόλη».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Παναγιώτης Σκούτας Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά, η κα Κατερίνα Μπούμπα εκπρόσωπος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Γιάννης Δερμιτζάκης εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Γ.Γ. Δημοσίων Έργων του ΕΣΠΑ, ο κ. Αρτέμιος Βαλελής εκ μέρους του Γ.Γ. Πληροφοριακών συστημάτων και διοικητικής υποστήριξης, ο κ. Διονύσης Μακρής εκ μέρους του Γ.Γ. Υπουργείου Υποδομών , η κα Έφη Στεφοπούλου εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α., από την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Παναγιώτης Αθανασιάδης Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο κ. Παναγιώτης Πατσαβός εκπρόσωπος της κας Δούρου, ο κ. Τάκης Καραπαναγιώτης από τη Διαχειριστική Αρχή, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννης Σταθόπουλος με τους Αντιδημάρχους του, οι Αντιδήμαρχοι Αγίων Αναργύρων Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Παπαγεωργίου και κ. Μαξούρας, ο Αντιδήμαρχος Λειβαδιάς κ. Παπαθανασίου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και πολλά μέλη δημοτικών αρχών – εκπρόσωποι Δήμων της Αττικής.

Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος παρουσίασε το όραμα της Έξυπνης Πόλης, την προσπάθεια που καταβάλλει η δημόσια διοίκηση για μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης του πολίτη, εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων και για την συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα στην εξοικονόμηση των πόρων υπογράμμισε την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ηλιούπολη για την εγκατάσταση έξυπνου φωτισμού και την αντικατάσταση των λαμπτήρων της πόλη που θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους μέχρι και 60%.

Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους πολιτειακούς παράγοντες να συμβάλουν σ’ αυτήν την προσπάθεια, καθώς όπως είπε, αποτελεί πρωτοποριακό μοντέλο που θα ανοίξει νέους δρόμους για την εξοικονόμηση πόρων και την περιβαλλοντική συμπεριφορά των δήμων.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αγγελος Δημητρόπουλος ο οποίος έκανε μια πλήρη περιγραφή των παράλληλων επιμέρους εφαρμογών που λειτουργούν στην Ηλιούπολη στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής για την κατάκτηση του οράματος της Έξυπνης Πόλης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

– Στο Πρώτο τοπικό Δημοτικό Social Media με την ονομασία Mev (Municipality Electronic Village).

– Στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Ηλιούπολης.

– Στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επιβατών για Δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας και Οδηγών για Διαθέσιμες Θέσεις Στάθμευσης.

– Στο ανανεωμένο και πρωτοποριακό site του Δήμου Ηλιούπολης με εφαρμογή για το κινητό.

– Στις οθόνες ενημέρωσης που λειτουργούν στα ΚΕΠ και τώρα μπαίνουν και στο Δημαρχείο.

– Στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Ηλιούπολης GIS.

– Στον Πενταψήφιο αριθμός 15377 για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών και για την Δημοτική Αστυνομία και στο σύστημα e-citizen για την διαχείριση των αιτημάτων.

– Στο ειδικό σύστημα προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο site του Δήμου.

– Στην δημιουργία τριών νέων ξεχωριστών ιστοσελίδων για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

– Στην απευθείας ηλεκτρονική επικοινωνία του κάθε δημότη με τον Δήμαρχο (chat), για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην πόλη.

– Στην ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

– Στην Ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού του Δήμου.

– Στις ενεργειακές παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια, σχολικά συγκροτήματα, δημοτικά γυμναστήρια, δημοτικό κολυμβητήριο κ.λπ.

– Στην εγκατάσταση λαμπτήρων έξυπνου φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στους δημόσιους χώρους.

– Στην εγκατάσταση ηλεκτρονικής αντλίας καυσίμων για τα οχήματα του Δήμου, με αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

– Στην εγκατάσταση μετρητών ακτινοβολίας από την κινητή τηλεφωνία.

– Στη συμμετοχή στο κίνημα της Ηλεκτροκίνησης, με την εγκατάσταση σταθμού φόρτωσης συσσωρευτών στο κέντρο της πόλης.

– Στην λειτουργία γραφείου που παρέχει συμβουλές στους δημότες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

– Στην ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών για τους μαθητές και τους πολίτες.

– Και στην εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων στους δρόμους της πόλης για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Η ποικιλία των εφαρμογών στην κυριολεξία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση όλων των εφαρμογών Έξυπνης Πόλης της Ηλιούπολης, από τις ίδιες τις εταιρείες που τις κατασκεύασαν και τις συντηρούν, όπου σ’ αυτές οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν όλες τις δυνατότητές τους και πως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, εταιρείες εφαρμογών πληροφορικής που βρίσκονται στην πρωτοπορία και τη αιχμή της τεχνολογίας, παρουσίασαν νέα συστήματα που αναπτύσσονται στις πόλεις και που βελτιώνουν σε εντυπωσιακό βαθμό την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Την Ημερίδα έκλεισε ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Κίμωνας Παπαγεωργίου ο οποίος παρουσίασε τα οφέλη των πολιτών από μία Έξυπνη Πόλη.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.