Ημερίδα για θέματα αθλητικής διατροφής και ψυχολογίας




diatrofipsixologia
Ο Αθλητικός Όμιλος Βουλιαγμένης διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα για τους αθλητές-τριες, τους προπονητές τους και τους γονείς των αθλητών του Ομίλου.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο Λύκειο Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με ώρα έναρξης στις 18:00.
Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τη διατροφή των αθλητών-τριών αλλά και θέματα για την ψυχολογική υποστήριξη των γονέων προς τους αθλητές – παιδιά τους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επιμορφωτικής ημερίδας:
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016-Λύκειο Βουλιαγμένης –Ώρα 18:00
ΘΕΜΑΤΑ:
1) Βασικές αρχές διατροφής για αθλητές-τριες σχολικής ηλικίας.
2) Ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό και τρόποι βοήθειας των αθλητών-τριων.
Πρόγραμμα:
18:00 : Χαιρετισμός – καλωσόρισμα της προέδρου του ΑΟ Βουλιαγμένης κ. Μαρίας Σίνα Χόβρη.
18:05 : Βασικές αρχές διατροφής για αθλητές-τριες σχολικής ηλικίας
Εισηγήτρια : κ. Αφροδίτη Μέντζου MSc, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Αθλητική Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις Εθνικής Ομάδας Στίβου.
18:40 : Ερωτήσεις κοινού και απαντήσεις.
19:00 : Ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό και τρόποι βοήθειας των αθλητών-τριων.
Εισηγήτρια : κ. Φρόσω Πατσού MSc, Ψυχολόγος-Αθλητική Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις Εθνικής Ομάδας Στίβου, Υποψήφια Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου-Τμήμα Ψυχολογίας.
19:40 : Ερωτήσεις κοινού και απαντήσεις.
20:00 : Ολοκλήρωση ημερίδας με ανταλλαγή απόψεων με τις εισηγήτριες συνοδεία χυμών και υγιεινών σνακ.
20:15 : Πέρας διοργάνωσης.
Η επιμορφωτική ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους αθλητές-τριες του ΑΟ Βουλιαγμένης, όλων των τμημάτων και ανεξάρτητα από την ηλικία τους, στους προπονητές τους, στους γονείς των αθλητών-τριών μας και στους φίλους του Ομίλου μας.
Σας περιμένουμε όλους!
Ακολουθούν μερικές πληροφορίες για τις εισηγήτριες της επιμορφωτικής ημερίδας.
Αφροδίτη Μέντζου
Η Αφροδίτη Μέντζου είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στους δρόμους και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με ειδικότητα στην Αθλητική διατροφή.
Διατελεί Αθλητική Διατροφολόγος των αθλητών-τριων των Εθνικών Ομάδων Στίβου του ΣΕΓΑΣ.Παράλληλα εργάζεται ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε Αθλητικά προγράμματα για μαθητές-μαθήτριες στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.
Αρθογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά αθλητικού ενδιαφέροντος ενώ υπήρξε αθλήτρια του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ στο στίβο με Πανελλήνιες και Βαλκανικές νίκες στις κατηγορίες των Κορασίδων,Νεανίδων,Νέων και Γυναικών στα αγωνίσματα των 400μ και των 200μ αλλά και στις σκυταλοδρομίες 4Χ400μ και 4Χ100μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947300554 – e-mail:[email protected]
Φρόσω Πατσού
Η Φρόσω Πατσού είναι πτυχιούχος του τμήματος της Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία.
Επίσης είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στους δρόμους.
Διατελεί Αθλητική Ψυχολόγος των αθλητών-τριων των Εθνικών Ομάδων Στίβου του ΣΕΓΑΣ.
Ταυτόχρονα εργάζεται στον Δήμο Αγίας Παρασκευής,ενώ η προσωπική της σελίδα είναι τοwww.idealpsychology.gr.’Εχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ενώ ταυτόχρονα αρθρογραφεί σε περιοδικά και ιστοσελίδες αθλητικού ενδιαφέροντος.
Υπήρξε αθλήτρια του Πήγασου Κορυδαλλού,του Μεσσηνιακού,του Πανελληνίου Γ.Σ.και του Πανιωνίου στο στίβο με Πανελλήνιες νίκες, Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στα αγωνίσματα των 100μ,των 200μ και των 4χ100μ.
Υπήρξε πρωταθλήτρια στίβου της Εθνικής ομάδας από το 1989 εώς το 2006 με ατομικό ρεκόρ 11.31 στα 100μ.
Κορυφαίες επιτυχίες της ήταν η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών στα 4χ100μ το 2001 στο ‘Εντμοντον,τα 2 χάλκινα μετάλλια στα 100μ και στα 4χ100μ στους Μεσογειακούς της Τύνιδας το 2001,ενώ συμμετείχε 2 φορές στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σύδνεϊ το 2000 και της Αθήνας το 2004 στη σκυταλοδρομία 4χ100μ καταλαμβάνοντας την 13η θέση στους αγώνες τις Αθήνας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6982892832 – e-mail:[email protected]

Αθλητικός Όμιλος Βουλιαγμένης
Αγίου Γεωργίου 16671 Καβούρι, Βουλιαγμένη
210 89 62 947
aovouliagmenis.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.