Mετά τις γκρίνιες των δημάρχων που έμειναν εκτός, η Δούρου δίνει ακόμη 8,2 εκ. για τις κοινωνικές δομές




 koinonikes-domes

Στην επέκταση της δράσης που αφορά στην επιχορήγηση της λειτουργίας των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, σε όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους, με στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε νέα Πρόσκληση, προϋπολογισμού 8.200.000 ευρώ, η οποία αφορά στην υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020, του άξονα προτεραιότητας 09 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και απευθύνεται στους φορείς που αν και είχαν λάβει μέρος, δεν έτυχαν Απόφασης Ένταξης, στο πλαίσιο της προηγούμενης Πρόσκλησης (ΑΤΤ024) της Διαχειριστικής Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία καλύπτει τρεις βασικές κατηγορίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, και συγκεκριμένα τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τις Δομές Παροχής Συσσιτίων και τα Κοινωνικά Φαρμακεία, με ωφελούμενους των υπηρεσιών τους άτομα / νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αφορά στη διανομή σε σταθερή και τακτική βάση, μεταξύ άλλων, τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών. Η Δομή Παροχής Συσσιτίου αφορά στην παροχή συσσιτίων σε σταθερή και τακτική βάση σύμφωνα με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, ενώ το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορά στην παροχή σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Επισημαίνεται ότι η δράση απευθύνεται σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, σε Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, σε ΜΚΟ (συμπράττοντας υποχρεωτικά µε τον οικείο Δήμο), καθώς και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) του νόμου 4019/2011 και Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) του 2716/1999 (αρ. 12) / (συμπράττοντας υποχρεωτικά µε τον οικείο Δήμο).

Με την παρούσα δε Πρόσκληση, η οποία είναι άμεσης αξιολόγησης, προβλέπεται η συγχρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών:

· Μιας δομής παντοπωλείου, ή

· Μιας δομής συσσιτίου, ή παντοπωλείου και συσσιτίου μαζί για 100 – 150 ωφελούμενους, ή

· Μιας δομής φαρμακείου, ή τέλος

· Του συνδυασμού, μίας δομής παντοπωλείου και μίας δομής φαρμακείου.

Επισημαίνεται ότι οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να επιλέξουν μία από τις παραπάνω επιλογές προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των Δήμων. Η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων της ανθρωπιστικής κρίσης, θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στη δημιουργία δικτύων αντιμετώπισης των φαινομένων φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.