Βάλ’ το στο καλάθι!




kalathi1

Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία της περιοχής για την ανακύκλωση και την καθαριότητα στην πόλη μας πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Καθαρά, μαζί!» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο επισκέφθηκε σχολεία του Δήμου μας και μίλησαν με τους μαθητές, για το πώς η ανακύκλωση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών διαχείρισης απορριμμάτων μπορεί να αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης.

kalathi2

Στην ομάδα ενημέρωσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο Διευθυντής της της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Μιλτιάδης Καβράκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Βάσης, και ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου. Παράλληλα με τους προαναφερόμενους, εκπρόσωποι της εταιρείας «Cyclefi» παρουσίασαν στους μαθητές το πρωτοποριακό πρόγραμμα που ξεκινάει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω του οποίου δίνονται κίνητρα στους δημότες να ανακυκλώνουν.

Ο Δήμαρχος εξήγησε στους μαθητές τα οφέλη για το Δήμο από την αύξηση της ανακύκλωσης και τους κάλεσε να μεταφέρουν μια σύγχρονη περιβαλλοντική κουλτούρα στις οικογένειές τους. Στους μαθητές δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τα βήματα που πρέπει όλοι οι δημότες να ακολουθούν, για μια πιο καθαρή πόλη.

kalathi3

Ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος μετέφερε στα παιδιά την εικόνα που εισπράττουν όσοι επισκέπτονται τον ΧΥΤΑ στη Φυλή και τη σημασία της μείωσης των απορριμμάτων προκειμένου να μην χάνεται ζωτικός χώρος και να προστατεύεται το περιβάλλον.

Ο Διευθυντής της υπηρεσίας, Μιλτιάδης Καβρακός, εξήγησε στους μαθητές τις διαδικασίες για τη σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και μοίρασε σχετικό ενημερωτικό υλικό.

kalathi4

kalathi5

Ενθουσιασμό προκάλεσε στα παιδιά το πρόγραμμα της «Cyclefi» και ειδικότερα όταν ενημερώθηκαν, ότι ως αντάλλαγμα για την ανακύκλωση που θα κάνουν από το σπίτι τους, θα παίρνουν δωρεάν μονάδες μεταφοράς δεδομένων για τα κινητά τηλέφωνά τους.

Στην ενημερωτική εκστρατεία συμμετείχε και ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος έδωσε το σύνθημα να ρίχνουμε τα σκουπίδια στο σωστό καλάθι.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βούλας, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βουλιαγμένης και στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βάρης. Θα ακολουθήσουν και νέες πρωτοβουλίες ενημέρωσης στο σύνολο των σχολείων της περιοχής.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.