Άλιμος: Όχι στη ΦΑΜΑΡ λένε οι κάτοικοι




Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου για την πρόθεση της ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε. να προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Ζητά από την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αλίμου, την Πολεοδομία Αργυρούπολης και κάθε αρμόδια Υπηρεσία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης μονάδας παραγωγής.

Ο σύλλογος εκφράζει την ανησυχία του για τις ενέργεια της εταιρείας  που είναι εντελώς ασύμβατη με τις χρήσεις γης της περιοχής και τον χαρακτηρισμό της ως περιοχή Γενικής Κατοικίας, όπως ορίζεται από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και την υφιστάμενη νομοθεσία.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλίμου αποφάσισε ομόφωνα να ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη, η νομική αντιμετώπιση του θέματος που αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε. στο Δήμο Αλίμου με τίτλο έργου “Εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών
προϊόντων”.

Σύμφωνα με την απόφαση, για την περίπτωση της ΦΑΜΑΡ, χρειάζεται δικηγόρος ο οποίος θα διαθέτει υψηλή εξειδίκευση και κατάρτιση σε περιβαλλοντικά θέματα και πλούσια συναφή δικαστική εμπειρία, λόγω του γεγονότος ότι το θέμα αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη στις 8 το βράδυ, θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα και αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
.

Tα μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου συνήλθαν σήμερα Κυριακή 22.1.2017 σε τακτική Γενική Συνέλευση, κατόπιν πρόσκλησης του Δ.Σ. Αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πρόθεση της εταιρείας ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε. να προχωρήσει στη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων, στο κτήριο της οδού Αγ. Δημητρίου 63 στην περιοχή Αμπελάκια του Δήμου Αλίμου και έπειτα από διαλογική συζήτηση, έλαβαν την ακόλουθη ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Ο Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου εκφράζει την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία όλων των κατοίκων της περιοχής σχετικά με την πρόθεση της ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε. να προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Διαμαρτυρόμαστε για το σχεδιασμό και τις ενέργειες της εν λόγω εταιρείας να εγκαταστήσει στην περιοχή μας μία νέα δραστηριότητα, που είναι εντελώς ασύμβατη με τις χρήσεις γης της περιοχής και τον χαρακτηρισμό της ως περιοχή Γενικής Κατοικίας, όπως ορίζεται από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και την υφιστάμενη νομοθεσία.

Η προτεινόμενη χρήση του εργοστασίου δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες από την οικεία Πολεοδομία χρήσεις, αποτελεί πολλαπλή επιβάρυνση για την περιοχή, το περιβάλλον και τους πολίτες και δεν είμαστε διατεθειμένοι να την αποδεχθούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Η σχεδιαζόμενη δραστηριότητα αποτελεί επιβάρυνση και εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την περιοχή των Αμπελακίων, αλλά και για ολόκληρο το Δήμο Αλίμου, δεδομένων των υλικών και του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται, αλλά και των επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται σε μονάδες παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων. Όλα αυτά, μέσα σε μία αμιγώς οικιστική περιοχή, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αλίμου, την Πολεοδομία Αργυρούπολης και κάθε αρμόδια Υπηρεσία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης μονάδας παραγωγής, καθώς και να ελέγξουνε εάν τυχόν έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία μέρος ή και σύνολο τέτοιας μονάδας, χωρίς σχετική άδεια.

Ο Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων επιφυλάσσεται να προσφύγει και ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών και Διοικητικών Αρχών για να προστατεύσει την υγεία, την ποιότητα της ζωής, το περιβάλλον και τη νομιμότητα από κάθε προσβολή και παράβαση.

Με τιμή,

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης

του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.