Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στον Άγιο Δημήτριο




Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του άστεγου που βρέθηκε από έναν οδοκαθαριστή τα ξημερώματα της Πέμπτης, 12/01/2017 σε έναν κάδο απορριμάτων στην οδό Παπαναστασίου στον Άγιο Δημήτριο.

Μια τραγικη ιστορία κρύβεται πίσω από την υπόθεση αφού θύτης και θύμα είναι άστεγοι και προφανώς κουβαλούν στις πλάτες τους τις δικές τους δραματικές ιστορίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δράστης της δολοφονίας ήταν ένας άλλος άστεγος της περιοχής ο οποίος είχε κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για κλοπές, κατοχή ναρκωτικών και οπλοφορία. Το κουβάρι αυτής της τραγικής κατάληξης ξετυλίχθηκε ως εξής:

Το θύμα είχε όπως και ο θύτης προβληματική συμπεριφορά. Έβρισκε κατάλυμα στο Μετρό της Δάφνης. Στις 4 Δεκεμβρίου ο δράστης τον κάλεσε να τον “φιλοξενήσει” σε ένα εγκαταλελειμένο εργοστάσιο επίπλων που έμενε. Όμως, μετά από 3 – 4 μέρες η συμβίωσή τους αποδείχθηκε προβληματική. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, απειλούσε και έβριζε τον δράστη. Οι τσακωμοί ήταν συνεχείς και κάποια στιγμή ο δράστης τον στραγγάλισε. Τύλιξε το πτώμα με ένα σλιπινγκ μπαγκ και το πέταξε το φρεάτιο του ασανσέρ. Όμως λίγες ημέρες μετά μη μπορώντας να αντέξει την δυσοσμία τον τοποθέτησε σε έναν κάδο απορριμάτων.

Στο μεταξύ σε κοντινή απόσταση από τον κάδο απορριμάτων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ανακάλυψαν μια πεταμένη ταυτότητα με τα στοιχεία Νικόλαος Δ…. γεννηθείς το 1944 στην Αθήνα και εκτιμάται πως πρόκειται για την ταυτότητα του άτυχου άνδρα.

newit.gr Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Eurokinissi

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 73χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε την 12-1-2017 σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου . Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του προκλήθηκε από στραγγαλισμό.

Όπως εξακριβώθηκε από την ενδελεχή έρευνα και την συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 59χρονος ημεδαπός.

Όπως διαπιστώθηκε, το θύμα που ήταν άστεγος “φιλοξενήθηκε” από τον δράστη, που επίσης είναι άστεγος, σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου που χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα. Μετά από παραμονή 4-5 ημερών, ο 59χρονος στραγγάλισε το θύμα του. Ακολούθως απέκρυψε τη σορό του θύματος στο εσωτερικό του καταλύματος και το βράδυ της 11-1-2017 τη μετέφερε και την απόθεσε σε κοντινό κάδο απορριμμάτων, όπου την επομένη (12-1-2017) βρέθηκε.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, αιτία των πράξεών του ήταν η εριστική και υβριστική συμπεριφορά του θύματος προς τον ίδιο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκε από τον κ. Ανακριτή ένταλμα δυνάμει του οποίου την 24-1-2017 συνελήφθη.

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.