Ο Κονδύλης και τα αυτοκόλλητα με τον Μπατίστα (VIDEO)




 

Tα αυτοκολλητάκια της Panini, με τους ποδοσφαιριστές, θυμήθηκε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, όταν συνάντησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Ντανιέλ Μπατίστα, στην κοπή της πίτας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου.

“Όταν ήμουν μικρός, είχα τα άλμπουμ της Panini, με τους ποδοσφαιριστές των Ελληνικών ομάδων.

Είχα και τον Μπατίστα και του το είπα πριν από λίγο…Μικρός ο Μπατίστα και πιο μικρός ακόμη εγώ. Τον ευχαριστώ πολύ που ήρθε στον Άλιμο, ήταν μεγάλη μας τιμή και χαρά…”

Toν Nτανιέλ Μπατίστα βράβευσε ο Αλιμιώτης δημοσιογράφος, Στράτος Σεφτελής.

 

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Στέφανος Διαμαντής (πρόεδρος ΘΟΠΑΑ). Αναστασία Σιμητροπούλου (αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ & Διαφάνειας), Ντέπυ Τζελέπη (Θουκυδίδειος ΓΣ Αλίμου), Νίκος Αλβανός (αντιπρόεδρος ΘΟΠΑΑ), Ντανιέλ Μπατίστα, Ανδρέας Κονδύλης, Κώστας Αλάσσας ((Αθλητική Ένωση Καλαμακίου Αλίμου) και Χρήστος Τσιούρης (Α.Ο.Τ Αλίμου)
Eυαγγελία Μιχαήλ και Ντανιέλ Μπατίστα

Ο Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα είναι παλαίμαχος διεθνής με την Ελλάδα ποδοσφαιριστής, γεννημένος το 1964 στο Πράσινο Ακρωτήριο, ο οποίος αγωνιζόταν στην επίθεση. Είχε την πορτογαλική υπηκοότητα και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας απέκτησε διαδοχικά την ολλανδική και την ελληνική.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τα χρώματα του Εθνικού Πειραιώς και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους για το εντυπωσιακό και εκρηκτικό στυλ παιχνιδιού του. Το 1989 τον απέκτησε η ΑΕΚ όπου ξεχώρισε για την υψηλή τεχνική του και με την οποία κατέκτησε 1 πρωτάθλημα (1991-1992). Με τη λήξη εκείνης της περιόδου μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Το 1995 επέστρεψε στην ΑΕΚ έως το 1999, οπότε και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Στην Εθνική Ελλάδας

Ο Ντανιέλ Μπατίστα με την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας αποτέλεσε αμέσως μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Στις 12 Οκτωβρίου 1994 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα γαλανόλευκα χρώματα, συμμετέχοντας συνολικά σε 14 αγώνες και σκοράροντας 2 φορές. Είναι ο πρώτος έγχρωμος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τίτλοι
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 1991-92 (ΑΕΚ)
2 Κύπελλα Ελλάδας: 1995-96 (ΑΕΚ), 1996-97 (ΑΕΚ)

ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.