Παλαιό Φάληρο: Ξέρω ένα “Παντοκαφενέ”




Είναι πάντα πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς μία κοινωνική ιδέα να ανθίζει και να υλοποιείται τόσο όμορφα. Ο Παντοκαφενές έγινε ένα όμορφο παντοπωλείο-καφενείο με προϊόντα από κοινωνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, με εργαζόμενους νέα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μόνο που δεν είναι ένα απλό καφενείο που νοιάζεται μόνο για την ικανοποίηση των θαμώνων αλλά έχει σαν κύριο σκοπό την ομαλή κοινωνική ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες -στην αγορά εργασίας απασχολεί 7 άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε το Ποτάμι με τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά, τον περ. Μενέλαο Κόκκαλη, τον γραμματέα του τομέα Προνοίας και Αναπηρίας Μιχάλη Εγγονόπουλο, τον γραμματέα της τοπικής Π. Φαλήρου Δημοσθένη Τερζόπουλο καθώς και ο επικεφαλής και Δ.Σ. Εμείς για το Φάληρο Δ. Πιτούλης.

(Μενέλαος Κόκκαλης-Το Ποτάμι)

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Στα σημερινά εγκαίνια του “Παντοκαφενέ”(παντοπωλείο και καφενείο) δεν έλειψε κανείς….Σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Π.Φαλήρου με τους φορείς της και πρώτο το δήμαρχο της πόλης Διονύσιος Χατζιδάκης,παρουσία του βουλευτή Γ.Αμυρά και του πρέσβη της Αυστραλίας John Griffin, δέχτηκαν τις ευλογίες του π.Κωνσταντίνου και άκουσαν από το Γιώργο Τζώτη και τον Αλέξανδρο Νικίτοβιτς τον κοινωνικό σκοπό της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “+εργάζομαι”.Δηλαδή την σύσταση βιώσιμης επιχείρησης,η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας και προάγει την κοινωνική ένταξη ατόμων από ειδικές ομάδες πληθυσμού και συγκεκριμένα ΑμΕΑ.Οι χαμογελαστοί και καλοσυνάτοι εργαζόμενοι του “Παντοκαφενέ” μας υποδέχτηκαν με χειροποίητα γλυκά μυρωδάτους καφέδες και εκλεκτούς μεζέδες παντοπωλείου.Αυτά θα τα διαθέτουν κάθε μέρα,από το πρωί στις 8.30 μέχρι το βράδυ στις 10,στο ζεστό χώρο που έφτιαξαν με πολύ μεράκι στην Πικροδάφνης 38 και Μετσόβου στο Π.Φάληρο.Αξίζει να στηρίξουμε έμπρακτα μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

(Γιάννης Φωστηρόπουλος – Αντιδήμαρχος Διοίκησης -Οικονομικών και Κοινωνικών Δομών)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.