Βάρκιζα: Διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας Ζησιμοπούλου




Το δημοτικό συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αποφάσισε ομόφωνα την  διενέργεια του διαγωνισμού του έργου με τίτλο “Ανάπλαση πλατείας Ζησιμοπούλου στην Δ.Ε. Βάρης” της υπ. αρ. 180/2015 μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας, ποσού 569.990,00€ με Κ.Α. 30-7322.031 στον προϋπολογισμό του 2016 που προέρχεται από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής βάσει της απο 22.08.2016 υπογεγραμμένης
προγραμματικής σύμβασης.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με ανοιχτή διαδικασία (αρθρ. 27) και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/16 (αρθρ. 95 παρ. 2α)

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η διαμόρφωση ενός πιο φιλικού, λειτουργικού κοινόχρηστου χώρου, μέσα από τον πράσινο σχεδιασμό και την εισαγωγή νεωτεριστικών στοιχείων στην πλατεία Ζησιμοπούλου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, η οποία βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βάρης στην περιοχή της Βάρκιζας, μεταξύ των οδών Αχιλλέως, Θέτιδος, Βορέου και Αθηνάς.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης της υφιστάμενης πλακόστρωσης των πεζοδρομίων της πλατείας, αποξήλωση των εσωτερικών πλακοστρώσεων και του υφιστάμενου εξοπλισμού, διαμόρφωση της πλατείας σε βαθμιδωτούς χώρους, κατασκευή υδάτινου στοιχείου στη νότια είσοδο της πλατείας, δημιουργία χώρου παιδικής χαράς με δάπεδα ασφαλείας, διατήρηση πρασίνου, δημιουργία υποδομών ηλεκτροφωτισμού, δημιουργία δικτύου αποστράγγισης βρόχινων νερών κ.α. Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.