Αποκλειστικό: Η επιστολή Κονδύλη στον Κωνσταντάτο για την “επίμαχη” έκταση των 250 στρεμμάτων




Στην ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Υπουργείο Εσωτερικών), πρόκειται να προσφύγει ο δήμος Αλίμου “για την άρση κάθε αμφιβολίας ή αμφισβήτησης περί των ορίων με τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης” όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Ανδρέας Κονδύλης στον Γιάννη Κωνσταντάτο.

Στην επιστολή, ο δήμαρχος Αλίμου επισημαίνει ότι τα διοικητικά όρια των δύο δήμων ορίστηκαν το 1939 με την Απόφαση 56/1939 του Αναθεωρητικού Διοικητικού Δικαστηρίου Ορίων και ουδέποτε έχουν αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε.

Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το ζήτημα έχει διευθετηθεί από το 1968, με έγγραφο της Νομαρχίας Αττικής.

“Το έγγραφο αυτό είναι ένα πρόχειρο χαρτί. Ζητάμε να διορθωθούν τα λάθη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, σε μια λωρίδα γης 200-250 στρεμμάτων, περίπου από τη μέση της λεωφόρου Αλίμου και προς την παραλία” δήλωσε στην εφημερίδα “Δημοκρατία”, ο δήμαρχος Αλίμου.

Ο Ανδρέας Κονδύλης με έγγραφο προς την “Κτηματολόγιο Α.Ε” ζητά τη διόρθωση των διοικητικών ορίων του δήμου Αλίμου και να ληφθεί υπόψη το από 1943 λεπτομερές τοπογραφικό διάγραμμα του Υπουργείου Δημοσίων Έργων, όπου απεικονίζονται ορθά τα όρια βάσει της απόφασης 56/1939 και όχι το πρόχειρο σκαρίφημα της Νομαρχίας.

“Αναμένουμε τις απαντήσεις εν όψει της δικαστικής διαδικασίας που οφείλουμε να ανοίξουμε” αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλίμου.

Notia.grΜένεις στα νότια προάστια; Κάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει στη γειτονιά σου!

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Αγαπητέ Συνάδελφε,

με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού- Αργυρούπολης, περί δήθεν διεκδίκησης αλλαγής ορίων των Δήμων μας, εκ μέρους του Δήμου Αλίμου, θα ήθελα να θέσω τα ακόλουθα :

1. Τα διοικητικά όρια των δύο δήμων μας ορίστηκαν το 1939 με την Απόφαση 56/1939 του Αναθεωρητικού Διοικητικού Δικαστηρίου Ορίων, όπως φυσικά γνωρίζεις. Έκτοτε τα όρια αυτά ισχύουν και ουδέποτε έχουν αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε.

2. Όπως και προφορικά σε έχω ενημερώσει, ο Δήμος Αλίμου σέβεται απολύτως τα υφιστάμενα διοικητικά όρια των δύο Δήμων, όλες τις δικαστικές αποφάσεις και το Νόμο. Ουδέποτε ο Δήμος Αλίμου έχει θέσει ζήτημα αλλαγής των ορίων αυτών.

Ελπίζω ότι το ίδιο ισχύει και εκ μέρους σου. Κατά συνέπεια, οφείλω να ομολογήσω ότι εξεπλάγην διαβάζοντας σε χθεσινό Δελτίο Τύπου σου ότι “ο Δήμος Αλίμου επιχειρεί να προσαρτίσει στα διοικητικά του όρια ένα μεγάλο τμήμα του Αεροδρομίου”.

3. Τα διοικητικά όρια των δύο δήμων, σύμφωνα με την Απόφαση 56/1939 αποτυπώνονται με ακρίβεια και Συντεταγμένες στο συνημμένο χάρτη που, μαζί με την παρούσα επιστολή, σου αποστέλλω.

Σε περίπτωση που η αποτύπωση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνο το Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού, σε παρακαλώ να με ενημερώσεις, ώστε από κοινού οι δύο Δήμοι να προσφύγουμε στην ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Υπουργείο Εσωτερικών), για την άρση κάθε αμφιβολίας ή αμφισβήτησης περί των ορίων μας.

Σε ευχαριστώ πολύ και αναμένω την απάντησή σου, ώστε να δώσουμε λύση στην όποια σχετική εκκρεμότητα.

Μένουμε Νότια– Γίνε μέλος στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 O χάρτης με τις συντεταγμένες σύμφωνα με την Απόφαση 56/1939 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αρνητική εντύπωση προκαλούν οι ενέργειες του Δήμου Αλίμου να αμφισβητήσει τα διοικητικά όρια του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με σειρα ενεργειών προς τους αρμόδιους φορείς, χωρίς μάλιστα, στα πλαίσια της καλής γειτονίας, πρωτίστως, νο Δήμος να έχει ενημερωθεί επίσημα.

Με επιστολές του πρός την “Κτηματολόγιο Α.Ε.” θέτει θέμα “Διόρθωσης Διοικητικών Ορίων του Δήμου Αλίμου με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης” ζήτημα όμως, που έχει διευθετηθεί από το 1968.

Οι εν κρυπτώ ενέργειες, του δήμου Αλίμου να προσαρτήσει στα διοικητικά του όρια ένα μεγάλο τμήμα του Αεροδρομίου, έχουν λάβει όλες αρνητικές απαντήσεις (επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα) από την “Κτηματολόγιο Α.Ε.”,  καθώς είναι έωλες, στερούνται νομικής βάσης. Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τους επίσημους χάρτες της “Κτηματολόγιο Α.Ε” το 90% του πρ. Αεροδρομίου ανήκει χωροταξικά και διοικητικά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Εδώ και δεκαετίες ο πρώην Δήμος Ελληνικού εισέπραττε τα αναλογούντα τέλη από τη λειτουργία του αεροδρομίου καθώς αυτό βρισκόταν μέσα στα διοικητικά του όρια.  Τότε φυσικά, κανένας δήμαρχος Αλίμου ή άλλου όμορου δήμου δεν είχε τολμήσει να αμφισβητήσει τα όρια του δήμου Ελληνικού. Γιατί άραγε από το 1939 και 1968 επανήλθε τώρα ο Δήμος Αλίμου και ζητάει διόρθωση των διοικητικών μας ορίων;

Την ίδια στιγμή η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σπεύδει να υποστηρίξει τους όμορους Δήμους, οι οποίοι αμφισβητούν τα όρια μας, είτε αλλάζοντας αυθαίρετα ονομασίες περιοχών (την περιοχή των Σουρμένων την αποκαλούν “Ευρυάλη”), είτε διεκδικώντας εκατοντάδες στρέμματα από το Ελληνικό όπως στην περίπτωση του Αλίμου.

Τόσα χρόνια το Ελληνικό έχασε το τρένο της Ανάπτυξης. Τώρα κάποιοι προσπαθούν να του στερήσουν και ότι δικαιωματικά του ανήκει.

Η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα διοικητικά του όρια του και τις πατρογονικές εστίες των παππούδων μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.