“Ράμπα Alert” – Η έξυπνη εφαρμογή που θα “καρφώνει” τους παραβάτες




Mε μια έξυπνη εφαρμογή, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους δήμους, θα επιχειρήσει να λύσει το πρόβλημα με τις κακοφτιαγμένες και κατειλημμένες από κάδους και αυτοκίνητα ράμπες και να κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση σε άτομα που κινούνται με αμαξίδιο ή γονείς με βρεφικά καρότσια.

Σε πρώτη φάση με τη συνδρομή των δήμων θα καταγραφούν όλες οι ράμπες σε έναν ηλεκτρονικό χάρτη και οι χρήστες θα μπορούν μέσω smartphone ή tablet να γνωρίζουν σε ποια σημεία της κάθε πόλης υπάρχει προσβασιμότητα. Μάλιστα θα μπορούν να επεμβαίνουν online και να ειδοποιούν το σύστημα για τις ράμπες που είναι κατειλημμένες. 

Ταυτόχρονα θα ενημερώνονται οι υπηρεσίες των δήμων και η αστυνομία για να επέμβουν.

Την πιλοτική πρόταση της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν σε σύσκεψη με τις δημοτικές αρχές του Νότιου Τομέα οι Αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Καπάταης και Παναγιώτης Αθανασιάδης.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, η Αντιδήμαρχος Αλίμου Μαίρη Ανανιάδου, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Δημητρίου Σπήλιος Διαβολίτσης, η Προϊσταμένη Δ/νσεως Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας, ο Κώστας Παπαχλιμήτζος, συνεργάτης του Δημάρχου Γλυφάδας και ο συνεργάτης του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Βάρκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρέστη εκπρόσωπος από το δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Οι εκπρόσωποι των επτά από τους οκτώ δήμους της Νότιας Αθήνας, αποφάσισαν να συνδράμουν σε πρώτη φάση με την καταγραφή των αναγκαίων δεδομένων (αποτύπωση ραμπών και άλλων χρήσιμων πληροφοριών για την μετακίνηση ατόμων σε αμαξίδιο ή γονέων με βρεφικά καρότσια), ενώ εξέφρασαν την βούλησή τους να αξιοποιήσουν το παραγόμενο προϊόν ως υπηρεσία που θα προσφέρουν στους κατοίκους της πόλης τους.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης δήλωσε την πρόθεσή του για συμμετοχή των ίδιων των ωφελουμένων του προγράμματος στη διαδικασία ορθής αποτύπωσης και χρήσης του.
Τέλος συμφωνήθηκε οδικός χάρτης προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες γρήγορα και με το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.