“Energy Day” στον Άγιο Δημήτριο (VIDEO)




 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-2-2017 η πρώτη εκδήλωση του Δήμου για τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και προσκεκλημένους/ες τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων και τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του Δήμου.

Τα θέματα των ομιλιών της εκδήλωσης “Energy Day” αφορούσαν στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπιτι και την εργασία, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Αγ. Δημητρίου προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σαββάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκαν στις δράσεις και τη στρατηγική του Δήμου, που σταθερά υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφόρου ενέργειας, σχεδιάζει πολλές ακόμη δράσεις και εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση, έμπνευση και εμπλοκή όλων των πολιτών.

Το πρόγραμμα των ομιλιών, που συντόνισε η εντεταλμένη σε θέματα περιβάλλοντος Δημοτική Σύμβουλος, Αικατερίνη Ασημακοπούλου, είχε ως εξής:

  • «Σύμφωνο των Δημάρχων και Δήμος Αγίου Δημητρίου. Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας ως το πλαίσιο για την εφαρμογή της αειφορικής πολιτικής του Δήμου, για την Ενέργεια και το Περιβάλλον».
    Ομιλητής ο Δρ. Χρήστος Μπελιάς, Χημικός Μηχανικός MSc, PhD. Σύμβουλος Ενέργειας και Περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Δημητρίου.
  • «Απλές Πρακτικές Εξοικονόμησης Ενέργειας».
    Ομιλίτρια η Εύη Τζανακάκη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός MSc, Τμήμα Κτιρίων ΚΑΠΕ, Contact Person Συμφώνου Δημάρχων.
  • «Η μετακίνηση στη σύγχρονη πόλη: Δυνατότητες, περιορισμοί και καλές πρακτικές για την ενίσχυση της αειφορίας».
    Ομιλήτρια η Δρ. Κανελλίνα Γιαννακοπούλου, Χημικός Μηχανικός PhD, Τμήμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΚΑΠΕ.
  • Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

    Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

    (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.