Aλλάζει όψη η είσοδος της Βούλας

Μοιραστείτε το...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου μέσω του οποίου θα αποδοθούν 5,5 στρέμματα που βρίσκονται σήμερα εντός του Ασκληπιείου Βούλας σε κοινή χρήση καθώς και μελέτη για την ανάπλαση, την ποιοτική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής εισόδου στο Ασκληπιείο Βούλας, του κεντρικότερου σημείου εισόδου της πόλης από το παραλιακό μέτωπο.
Η αναβάθμιση θα επιτευχθεί μέσω της αισθητικής αναβάθμισης με γνώμονα την βιοκλιματική αρχιτεκτονική και θα υπακούει στις αρχές, στους τρόπους και τα υλικά κατασκευής του «βιοκλιματικού αστικού σχεδιασµού». Παράλληλα η μελέτη προβλέπει την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής με προτάσεις επίλυσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων και της ασφαλούς και ποιοτικής κινητικότητας στην πόλη (στάση, στάθμευση, ασφαλή διέλευση, πεζοδρόμια, ΑΜΕΑ, κλπ).
Οι βασικοί άξονες της μελέτης ανάπλασης της περιοχής είναι:
• Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.
• Ο περιορισμός του οδοστρώματος, ο οποίος διαμορφώνεται σε 4.00 μέτρα μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, για την αποτροπή της παράνοµης στάθμευσης και τον περιορισµό των μεγάλων ταχυτήτων των οχημάτων, εκτός από το κομμάτι μεταξύ Λ. Κ. Καραμανλή και πρώτης εισόδου στο Ασκληπιείου Νοσοκομείο, όπου το πλάτος του δρόμου είναι 6.00 μ ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας
• Η δημιουργία λωρίδων στάσης των λεωφορείων εκατέρωθεν της Λ. Βασιλέως Παύλου
• Η δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης στο βόρειο τμήμα της μελέτης στην περιοχή όπου σήμερα λειτούργει μη οργανωμένα σε κομμάτι που ανήκει στο νοσοκομείο αλλά θα παρέλθει σε δημόσια χρήση
• Η δημιουργία δύο μεγάλων κοινόχρηστων υπαίθριων χώρων που προκύπτουν σύμφωνα με την πρόταση αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου προς την πλευρά του Ασκληπιείου Νοσοκομείου
• Η πλακόστρωση της οδού Γ. Παπανδρέου και ο χαρακτηρισμός αυτής και των οδών Δημοκρατίας και Άλυος ως ήπιας κυκλοφορίας με θέσεις στάθμευσης εκατέρωθεν αυτών
• Η δημιουργία δενδροδόχων στα πεζοδρόμια για τη φύτευση δέντρων σε δενδροστοιχίες σύμφωνα με τα σχέδια. Παράλληλα θα αναβαθμιστούν οι υφιστάμενοι φυσικοί χώροι και δέντρα των τµηµάτων αυτών.
• Η χρήση υλικών επίστρωσης βασισμένα στην τεχνολογία των ψυχρών φωτοκαταλυτικών υλικών, τα οποία συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση του μικροκλίματος του αστικού ιστού.
• Η πρόβλεψη διαδρομών για ΑΜΕΑ

Η μελέτη θα είναι αναρτημένη για διαβούλευση στον ακόλουθο διαδικτυακό σύνδεσμο: (https://drive.google.com/open?id=0B_iF2NyO9nsJX3BNV3FzSlhiNUk) ή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 25, Βάρη), μέχρι τις 22 Μαΐου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X