Αντιφασιστική εκδήλωση στην Ηλιούπολη




Πενήντα χρόνια από την 21η Απριλίου 1967, η πραξικοπηματική ανάληψη της εξουσίας από το φασιστικό παρακράτος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από την Ιστορία.

Κι όμως οι απολογητές των δικτατόρων, με την μορφή της Χ.Α., είναι παρόντες στην πολιτική ζωή, ακόμα κι αν η δραστηριότητά τους έχει σοβαρά υποχωρήσει, ως συνέπεια της λαϊκής κατακραυγής για τα εγκλήματά τους, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι σχεδόν 2000 ψήφοι της Χ.Α. στην Ηλιούπολη δείχνουν, κατά κύριο λόγο, τους λαθεμένους δρόμους που μπορεί να πάρει η απογοήτευση και η έλλειψη ελπίδας, έστω και μόνο ως μία επιλογή στην κάλπη.

Απ’την άλλη πλευρά, η πόλη μας παρέμεινε άγονη γη για δραστηριοποίηση αυτής της συμμορίας, ακόμα και στην περίοδο της «άνθησής» της (με την ανοχή των τότε κυβερνήσεων), πράγμα που υπογραμμίστηκε με σειρά αντιφασιστικών εκδηλώσεων των πολιτών εκείνη την περίοδο.

Γι αυτό άλλωστε στοχοποιήθηκε απ’την ηγεσία της Χ.Α., όπως καταγράφεται σε βίντεο που η ίδια είχε δημοσιοποιήσει, στο οποίο ο Παναγιώταρος δήλωνε: «Θα πάμε και στην Ηλιούπολη, όπως ξέρουμε εμείς…» πράγμα που εκδηλώθηκε με επίθεση εποχούμενου τάγματος εφόδου, με παρουσία δύο βουλευτών, που ξεκίνησε απ’τον Πειραιά και την Νίκαια, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» τον Ιούλιο του 2013.

Στη μαύρη επέτειο των 50 χρόνων απ’το πραξικόπημα και εν’όψει της εκδίκασης της επίθεσης στο «Συνεργείο», με κατηγορούμενους τους Μίχο, Λαγό και πέντε άλλα μέλη της Χ.Α., διοργανώνουμε
εκδήλωση – συζήτηση, στο αναψυκτήριο του Άλσους Δ.Κιντής, την Παρασκευή 21/4, στις 19.30

Θα εισηγηθούν ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Δημήτρης Ζώτος και το μέλος του «Συνεργείου» Παναγιώτης Δρυμιλής.

Ταυτόχρονα, καλούμε σε μαζική παρουσία καταδίκης της Χ.Α. και ηθικής συμπαράστασης στους μάρτυρες κατηγορίας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της επίθεσης στο «Συνεργείο», την Τρίτη 25/4, στο Β΄ τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, στο κτήριο 8 της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Αντιφασιστική πρωτοβουλία Ηλιουπολιτών για τη δίκη της Χ.Α.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.