Aυτό είναι το πραγματικό κόστος μιας πίτσας (κέρδος 636%!)




Πίνακες με κόστος ανά υλικό και τελική τιμή που… ζαλίζει! – Η απόλαυση της πίτσας τελικά δεν είναι τόσο φθηνή

Πώς θα ακουγόταν αν η πίτσα που παραγγέλνεις είχε κόστος… 10 φορές μικρότερο από την τιμή που την πληρώνεις με την… έκπτωση; Εξωφρενικό; Και όμως, σύμφωνα με έρευνα του έγκυρου MarketWatch, το προσφιλές φαγητό για αγώνες, έκτακτα βράδια και φιλικές συγκεντρώσεις κοστίζει πάμφθηνα και πωλείται πανάκριβα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μία ενισχυμένη με διάφορα κρέατα πίτσα, πωλείται στις ΗΠΑ με το ποσό των 14 δολαρίων. Πόσο κοστίζει; Μόλις 1,90 δολάρια παρακαλώ! Ήτοι, κέρδος 636%! Πώς βγαίνει αυτό; Από τον παρακάτω πίνακα.

 

Η πίτσα «Μαργαρίτα», η οποία πωλείται σε μεγάλες ποσότητες σε όλον τον κόσμο, κοστίζει στον πελάτη 12 δολάρια. Πόσο κοστίζουν τα υλικά της; 1,77 δολάρια! Δηλαδή αποδίδει κέρδος 580%!

 

Με άλλα λόγια, συμφέρει να φτιάχνεις την πίτσα στο σπίτι, έστω και αν σου περισσεύουν τα υλικά, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ γνωρίζεις και τι έχεις αγοράσει. Λέτε αυτό να προκαλέσει πρόβλημα στις πιτσαρίες; Απίθανο… Η πίτσα είναι απόλαυση και αυτό δεν αλλάζει, έστω και αν η τιμή της είναι στα… ύψη!

protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.