Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών στα Βίκος Street Relays Γλυφάδας 2017




Τα Βίκος Street Relays Γλυφάδας 2017 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 9 Απριλίου και το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνει ως ένα πολύ ξεχωριστό αθλητικό και φιλανθρωπικό γεγονός στη μνήμη όλων όσων είχαν την τύχη είτε να τρέξουν είτε να το παρακολουθήσουν από κοντά και φέτος.

Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στην πανέμορφη παραλία της πόλης με σκοπό να αθληθούν, να συμμετέχουν και το κυριότερο να εκφράσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την υποστήριξή τους στο Ίδρυμα «Make-A-Wish».

Ο σκοπός ήταν ιερός και η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας των νοτίων προαστίων και όχι μόνο, ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας μετατρέποντας το event ως ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της Γλυφάδας, που φέτος πήρε πρώτη την σκυτάλη. Οι κάτοικοί της αγκάλιασαν τις σκυταλοδρομίες και έτρεξαν όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά κυρίως για να προσφέρουν με την παρουσία τους, συμβάλλοντας προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές των παιδιών του Ιδρύματος.

Το πάρτι που στήθηκε μπροστά στο Παλιό Δημαρχείο της Γλυφάδας άκρως εντυπωσιακό! Οι αγώνες, κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ξεκίνησαν στις 11.30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής. Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών  δημιούργησαν ομάδες, πήραν τις σκυτάλες και έτρεξαν άλλοι με πάθος, άλλοι με πιο χαλαρή διάθεση όμως όλοι με ένα και μοναδικό σκοπό: να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα:

«Με την συνεργασία και την αλληλεγγύη ακόμα και οι πιο δύσκολες ευχές μπορούν να πραγματοποιηθούν, άλλωστε, όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά!».

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε, είναι μεγάλη μας χαρά που δίνουμε τη σκυτάλη σε όσους τη χρειάζονται. Θέλουμε η σκυταλοδρομία αγάπης των Βίκος Street Relays να γίνει παράδοση στην πόλη της Γλυφάδας, με τους κατοίκους της να έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση και να στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια ενίσχυσης του ιδρύματος “Make-A-Wish”. Για όλους εμάς τους πολίτες της Γλυφάδας αυτό ήταν και θα είναι στο μέλλον ένα ακόμα κίνητρο για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε τη σκυτάλη στις υπόλοιπες πόλεις και ευχόμαστε να έχουμε κάνει το καλύτερο ποδαρικό στα Βίκος Street Relays 2017», υποστήριξε ο κ. Παπανικολάου.

Ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας κ. Περικλής Δορκοφίκης, όχι μόνο προσπάθησε για την οργανωτική επιτυχία των σκυταλοδρομιών, αλλά συμμετείχε στον αγώνα στέλνοντας το δικό του μήνυμα. Άλλωστε είναι από τους ανθρώπους, που πιστεύουν ότι «ο αθλητισμός και η σκυταλοδρομία δίνουν το μήνυμα της συνεργασίας. Η ανταπόκριση του κόσμου, ανθρώπων κάθε ηλικίας, ήταν και φέτος εντυπωσιακή κι αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Βίκος Street Relays είναι μια δράση με έντονη κοινωνική προσφορά και πολλαπλά μηνύματα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρωταθλητές στην Αλληλεγγύη

Αξιοσημείωτη ήταν για ακόμα μία φορά και η παρουσία δεκάδων Πρωταθλητών, Πανελληνιονικών, οι οποίοι σε ένα ακόμα αγώνα των Street Relays έτρεξαν όχι φυσικά για τη διάκριση, αλλά για να αναδείξουν τα ανώτερα ιδανικά του αθλητικού πνεύματος.

Δύο αθλητές που παρακολουθήσαμε πέρσι στο Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ήταν παρόντες σήμερα στη Γλυφάδα. Ο Χριστόφορος Μερούσης και η Γιώτα Βλαχάκη οδήγησαν ουσιαστικά τις ομάδες τους στη νίκη, ο πρώτος στα 4×2500μ. στους άνδρες και η δεύτερη στις γυναίκες. Μάλιστα, στην ομάδα του κορυφαίου μας μαραθωνοδρόμου ήταν ο πρωταθλητής μας στα 1500μ. και κυρίαρχος στις μεσαίες αποστάσεις τα τελευταία χρόνια, Ανδρέας Δημητράκης. Δεύτερη στους άνδρες ήταν η ομάδα του προπονητή και παλιού πρωταθλητή Νότη Παπούλια, που ανάμεσά τους ήταν και οι δύο γιοι του και πρωταθλητές στις αποστάσεις, ο Ανέστης και ο Χρήστος. Δική της ομάδα, από φίλους, δημιούργησε και η μεγάλη πρωταθλήτριά μας στα 800μ., Ελένη Φιλάνδρα.

Φυσικά, αγωνίστηκε και ο Περικλής Ιακωβάκης, ο οποίος ηγείται της NovaRunning Team, ο οποίος μάλιστα, έτρεξε τόσο στα 4×2500μ., όσο και στα 2×5000μ. Δυνατές ομάδες είχαν και ο Γ.Σ. Γλυφάδας με τις πρωταθλήτριες του συλλόγου στα 4×400μ. Λία Ζυγόρη, Ανθή Κυριακοπούλου και Γωγώ Αρσένου, αλλά και στους άνδρες ο πρωταθλητής εφήβων στα 800μ., Θάνος Καλάκος.

Συνέχεια σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Τη σκυτάλη για τα Βίκος Street Relays παίρνει η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία με τους αγώνες της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης να ακολουθούν στις 23 Απριλίου και 7 Μαΐου αντιστοίχως με σκοπό πάντα τη στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων αλλά και την προβολή του αθλητισμού ως εναλλακτικού τρόπου ζωής και διασκέδασης.

Οι τρεις πρώτες ομάδες ανά κατηγορία:

4x2500μ. Μικτή: Μενσούρ Σέχου, Αγγελική Καλύβα, Κώστας Μονοκρούσος, Στέλλα Γεωργακέλλη (Πανελλήνιος Γ.Σ. 2) 35.40.887, Γιώργος Κωνσταντάρας, Άλκης Καφώρος, Στέλλα Ποδηματά, Σωτηρία Σταθοπούλου (Γ.Σ. Γλυφάδας) 39.59.064, Χρήστος Μπρέντας, Φώτης Κονδύλης, Γιώργος Ντουτσούλης, Ελένη Γιαννακάκη (Μικτή Αστέρων Γλυφάδας) 41.09.057.

4x2500μ.: Ανδρών: Χριστόφορος Μερούσης, Ανδρέας Δημητράκης, Παναγιώτης Καραΐσκος, Γιώργος Φθενάκης (Πανελλήνιος Γ.Σ. 1) 30.20.177, Χρήστος Παπούλιας, Αντέμε Κούνεο, Θανάσης Παγουνάδης, Ανέστης Παπούλιας (Notis Papoulias Running Team 1) 30.27.370, Δημήτρης Τσιμένης, Θανάσης Καλάκος, Χρήστος Χριστόπουλος, Κυριάκος Μπέης (Γ.Σ. Γλυφάδας Racing) 32.06.234.

4x2500μ. Γυναικών: Παναγιώτα Βλαχάκη, Δανάη Πασπάτη, Σοφία Καραγιάννη, Ροδαμά Λαγωνίδου (ΓΣ Ιλισός Αθηνών) 39.55.550, Κρίστυ Κυρίτσα, Μάνυ Σταμπούλη, Ελένη Παπαδάκη, Αναστασία Μπουτζιά (Γ.Σ. Γλυφάδας) 52.46.690, Ματίνα Ντόβα, Ιωάννα Ντόβα, Νινέλα Ντόβα, Βαλεντίνα Σιρέιακ (Γ.Σ. Γλυφάδας) 54.58.040.

2x5000μ. Μικτή: Ματέο Ματζιάρ, Πηνελόπη Νίκα (Πανελλήνιος Γ.Σ. 5) 37.58.390, Μυρτώ Κοκκαριάρη, Δρόσος Δικαιοφίλαξ (Notis Papoulias Running Team 3) 39.03.433, Κανέλλα Λιακοπούλου, Ανδρέας Κατράκης (Outdoor Games Running Team) 47.28.373.

2x5000μ. Ανδρών: Γιώργος Ρουκλιώτης, Ευάγγελος Μαλιόγλου (Πανελλήνιος Γ.Σ. 6) 32.19.136, Ανδρέας Ντάμκας, Γιάννης Καλογερόπουλος (Πανελλήνιος Γ.Σ. 7) 36.43.220, Σωτήρης Τόπκας, Νίκος Αποστόλου (Πανελλήνιος Γ.Σ. 9) 39.27.976.

4x5000μ. Γυναικών: Βασιλική Σπάθη, Αλίκη Μπλάτση (Πανελλήνιος Γ.Σ. 4) 40.08.546, Αγκάτα Εύα Χριστούλα, Νικολέτα Βασίλου (Ανεξάρτητες) 43.20.850, Ελίζα Δήμου, Σοφία Χάλα (Ανεξάρτητες) 44.53.783.

10χλμ. Ανδρών: Νικόλαος Τσιδώνης 36.32.733, Ισίδωρος Παλαμάρης 37.25.560, Στέφανος Λιούλιος 37.36.116.

10χλμ. Γυναικών: Εύη Ζαχαρία 45.44.510, Δήμητρα Λαζαράκη 48.30.993, Εστέρ Ρόσα 49.50.740.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.