Έτσι σώθηκε ο πνεύμονας πρασίνου του Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Ο πνεύμονας πρασίνου του Αλίμου, το δάσος στο κτήμα Τραχώνων/Γερουλάνου, κινδύνεψε για μια ακόμη φορά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ. Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η μάχη που έδωσε ένας ιδιώτης με την μπουλντόζα του, γλύτωσαν το δάσος από την καταστροφή.

Αν ο αέρας που φυσούσε είχε αντίθετη κατεύθυνση, η φωτιά θα έφτανε στο βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, με απρόβλεπτες συνέπειες.

“Το δάσος γλύτωσε για μια ακόμη φορά, την τρίτη αν θυμάμαι καλά τα τελευταία χρόνια” είπε ο αντιδήμαρχος Στέφανος Διαμαντής, που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο κτήμα.

 

 

“Κάτοικοι είδαν κάποιους νεαρούς που έριξαν μια φωτοβολίδα, από την πλευρά της Μεγάλης του Γένους Σχολή  και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ευτυχώς σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής”.

Οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων που περνούσαν “ουρλιάζοντας” από τη λεωφόρο Ιωνίας για να φτάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς, λαχτάρησαν όλο το Άνω Καλαμάκι.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο της πυρκαγιάς με τρία οχήματα, ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη για την κατάσβεσή της. Πολύ καλή δουλειά είχε κάνει ένας ιδιώτης με την μπουλντόζα του που είχε δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες για να “κόψει” τη φωτιά.

“Ευτυχώς που δεν φυσούσε πολύ, αλλιώς θα είχαμε μεγάλη καταστροφή” είπαν οι άντρες της πυροσβεστικής.

 

Οι ξεραμένες φραγκοσταφυλιές που υπήρχαν στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, βοήθησαν στην επέκτασή της. Τελικά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο ύστερα από μία ώρα, αφού έκαψε δύο πεύκα.

Επειδή έρχεται καλοκαίρι και ο κίνδυνος θα μεγαλώσει, ο νέος ιδιοκτήτης του κτήματος, που είναι η εταιρία “Σκλαβενίτης”, σε συνεργασία με το δήμο  θα πρέπει να φροντίσουν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για το “δάσος – κόσμημα” του Αλίμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΗ (ALMA CLUB) ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

https://www.youtube.com/watch?v=dAj8Dzg8Gno

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.