Πολιτιστική εξόρμηση στον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα




Το Νότιον Σήμα στα πλαίσια των Πολιτιστικών του εξορμήσεων και στην προσπάθειά του τα μέλη και οι φίλοι του να έρθουν ποιο κοντά στους θησαυρούς των μουσείων μας διοργανώνει την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 Πολιτιστική εξόρμηση για να γνωρίσουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Μαραθώνα.
Θα επισκεφτούμε:
1. Το σημαντικότερο σωζόμενο μνημείο της πεδιάδας του Μαραθώνα τον Τύμβο των Μαραθωνομάχων, ο Σωρός, όπως τον ονομάζει ακόμη η λαϊκή παράδοση, ύψους 9 μ. και διαμέτρου 50 μ., που σκεπάζει τα οστά των 192 Αθηναίων, που έπεσαν στη μάχη του Μαραθώνα.
2. Στον Αρχαιολογικό χώρο της Μπρεξίζας στη θέση Μικρόν Έλος το Ιερό που είναι αφιερωμένο στις Αιγυπτιακές θεότητες και ρωμαϊκό βαλανείο, τα οποία ιδρύθηκαν από τον Ηρώδη Αττικό (2ος αι. μ.Χ.).
3. Στη Θέση Τσέπι, θα δούμε το εντυπωσιακό Πρωτοελλαδικό νεκροταφείο (3000-2300 π.Χ.) με πολλούς κιβωτιόσχημους τάφους σε σειρές, ορθογώνιους ή κυκλικούς με άνοιγμα εμπρός που φρασσόταν με πέτρες, στους οποίους οι νεκροί τοποθετούνταν σε συνεσταλμένη στάση. Ο χώρος στεγάζεται με υπερσύγχρονη επιβλητική κατασκευή που επιτρέπει την κυκλική και πανοραμική θέαση του νεκροταφείου.
4. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα . Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1975 σε μια ειδυλλιακή αγροτική περιοχή και σε κοντινή απόσταση από τον Τύμβο. Τα εκθέματα καλύπτουν ένα χρονικό εύρος από την προϊστορική περίοδο έως την ύστερη ρωμαϊκή αρχαιότητα και προέρχονται από τους ανεσκαμμένους αρχαιολογικούς χώρους – κατεξοχήν νεκροταφεία – της ευρύτερης περιοχής.
5. Γεύμα στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα (δική σας επιλογή)
Συνολικό κόστος 9,00€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται
-Η μεταφορά από και προς τον Άλιμο με πούλμαν
-Ξεναγήσεις από αρχαιολόγο ξεναγό
Για τα μέλη του Νοτίου Σήματος η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι δωρεάν.
Το πρόγραμμα:
Κυριακή 30 Απριλίου 2017 Αναχώρηση 8:00 π.μ.
Τόπος συγκέντρωσης Μετρό Αλίμου (κατεύθυνση Γλυφάδα)

18:00 επιστροφή Άλιμο (περίπου)
Δήλωση συμμετοχής
Τηλ. 6945857979 κ. Πέτρου Ηλίας (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
ή στο email: [email protected] & [email protected]

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.