Προχωράει το πρόγραμμα πιστοποίησης των παιδικών χαρών στην Ηλιούπολη




21 από τις 31 συνολικά παιδικές χαρές που βρίσκονται στην ευθύνη του δήμου Ηλιούπολης, έχουν ανακαινιστεί και συντηρηθεί, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

Το πρόγραμμα ανακαίνισης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου για φιλικές και ασφαλείς γειτονιές.

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία υπαίθριων δημόσιων χώρων, που θα προσελκύουν και θα παρακινούν τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, να κινηθούν και να συναντήσουν τους συμπολίτες τους.

Πρώτη προτεραιότητα αποτελούν τα παιδιά. Ο δήμος καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια να βγουν τα παιδιά από τα διαμερίσματα, να ασκηθούν, να συναντήσουν τους φίλους τους, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να παίξουν αμέριμνα με ασφάλεια.

Σε όλες τις παιδικές χαρές αντικαθίστανται τα φθαρμένα όργανα με άλλα σύγχρονων προδιαγραφών ασφάλειας και παιδαγωγικής.

Διαμορφώνονται οι χώροι έτσι ώστε να είναι ασφαλείς και λειτουργικοί. Αντικαθίστανται τα επικίνδυνα υλικά με νέα ασφαλούς χρήσης.

Έτσι, προχωράει το πρόγραμμα πιστοποίησης των παιδικών χαρών ώστε τα παιδιά να κινούνται μέσα σ’ αυτές με ασφάλεια και οι γονείς να νιώθουν ήσυχοι για το παιχνίδι και τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών τους.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.