Αδειάζει το Ελληνικό από τους πρόσφυγες




Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η σταδιακή εκκένωση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό από τις λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν κυρίως στο εγκαταλελειμμένο κτίριο των αναχωρήσεων του Δυτικού Αερολιμένα.

Προτεραιότητα δίδεται στις ευάλωτες ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνοι με μικρά παιδιά, ασθενείς, ηλικιωμένοι και γυναίκες οι οποίες ταξιδεύουν μόνες).

Βασικός προορισμός είναι το κέντρο φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Θήβα, καθώς και σε άλλες δομές της Αττικής όπου υπάρχει χώρος για τη φιλοξενία τους..

Όσον αφορά σε μια κατηγορία μεταναστών, κυρίως νεαρών με καταγωγή από τη Βόρεια Αφρική και το Αφγανιστάν, οι οποίοι αντιδρούν στη μετακίνησή τους, δεν αποκλείεται η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αφού δέσμευση της Πολιτείας είναι η παράδοση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, στην Κοινοπραξία που πλειοδότησε στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση και διαχείριση του «φιλέτου» της Νότιας Αττικής.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.