Άγιος Δημήτριος: Η Ανδρούτσου στην ΕΡΤ για τα “Παναγούλεια 2017”




 

 

Στην εκπομπή της ΕΡΤ “δέκα στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”, εμφανίστηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και μίλησε για το τριήμερο των φετινών “Παναγουλείων”.

Μαζί της ήταν και ο τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος, που θα συμμετέχει στο πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο δήμος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τα φετινά Παναγούλεια, αφιερωμένα στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου 2017.

Παράλληλα, με κεντρικό μήνυμα «Τρέχουμε για την Ειρήνη» διοργανώνεται και φέτος η Ειρηνοδρομία, με τη συμμετοχή αθλητών, αθλητριών, μικρών και μεγάλων, καθώς επίσης και ΑμεΑ, που θα τρέξουν σε διαδρομές 1.000 μ., 2,5χλμ, 5χλμ, 10 χλμ, διεκδικώντας τη νίκη, στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας αλλά και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους λαούς που βιώνουν τα δεινά του πολέμου και της προσφυγιάς.

Μεγάλη τιμή για το δήμο Αγίου Δημητρίου είναι η συναυλία της κορυφαίας λυρικής ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη, το Σάββατο 11/5/2017,στις 21.30.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 12-5-2017
Αμφιθέατρο 1ου Γυμνασίου – Λυκείου (Στρογγυλό) – Ώρα 21:30
Μουσικοθεατρική Παράσταση, με τίτλο “Λίγα γαρύφαλλα”.

Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο από τον Τομέα Χορού του Δήμου Αγίου Δημητρίου, βασισμένο στα βιβλία της Οριάνας Φαλάτσι « Ένας Άντρας» και «Γράμμα σ’ ένα παιδί που δε γεννήθηκε ποτέ», σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Λοϊζου.

Η Οριάνα Φαλάτσι, διάσημη Ιταλίδα δημοσιογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και συγγραφέας, γνωστή για την εκρηκτική σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη εμπνεύστηκε από εκείνον μεγάλο μέρος του συγγραφικού της έργου.

Η Σχολή Χορού του Δήμου Αγ. Δημητρίου έχει μία ιστορία εικοσαετίας και λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντορίνας Καλεθριανού από το 1999 έως και σήμερα, ενώ διδάσκουν πτυχιούχοι δασκάλες ανώτερων επαγγελματικών σχολών.

Συντελεστές της παράστασης είναι η Ντορίνα Καλεθριανού (Καλλιτεχνική Διευθύντρια Δημ. Σχολής Χορού), η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες, ο Κώστας Καραμάνος (Καθηγητής Δημ. Ωδείου) στο πιάνο, η Ίλια Ηλιοπούλου (Καθηγήτρια Δημ. Ωδείου) στο τραγούδι.Χορεύουν οι καθηγητές χορού της Δημοτικής Σχολής Χορού, Άννα Κίσκιλα και Ελένη Χατζή και οι μαθήτριες της Σχολής Νατάσα ΧρήστουΜαρκέλα Κουτρομάνου και Κλειώ Σκιαδά.

Σάββατο 13/5/2017
Πλατεία Παναγούλη – Ώρα 21:00
Συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη

«Όλα αρχίζουν Ξανά» ονομάζεται η εκδήλωση και είναι αφιερωμένη στους μεγάλους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο, Ελένη Καραΐνδρου και θα ακουστούν έργα βασισμένα σε ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσο, Γκάτσο, και Αναγνωστάκη.

Τη Μαρία Φαραντούρη πλαισιώνουν δυο νέοι τραγουδοποιοί ο Μιχάλης & ο Παντελής Καλογεράκης.

Μαζί της μια εξαιρετική ορχήστρα:
Μουσική επιμέλεια και πιάνο: Τάκης Φαραζής
Πνευστά:DavidLynch,
Κόντρα μπάσο: Κώστας Κωσταντίνου

Κυριακή 14-5-2017

Δημαρχείο – Ώρα 9.00
Ειρηνοδρομία 2017

Ένα μεγάλο αθλητικό δρώμενο ενταγμένο στις εκδηλώσεις «Παναγούλεια». Ένας μεγάλος αγώνας για την Ειρήνη. Αθλητές και αθλήτριες, πολίτες, μικροί και μεγάλοι διεκδικούν τη νίκη στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Πρόκειται για αγώνες δρόμου 1000 μ, 2,5χλμ, 5 χλμ και 10χλμ, αλλά και αθλητικά δρώμενα μπροστά από το Δημαρχείο με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί, η Διαδρομή Ευαισθησίας ΑΜΕΑ 1χλμ. Η ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, κάνοντας κάλεσμα σε αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα.

Κυριακή 14-5-2017
Πλατεία Αλ. Παναγούλη – Ώρα 21:00
Συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Τα Παναγούλεια 2017 ολοκληρώνονται με τη συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου και του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Δημητρίου, με τίτλο « Άνοιξη Γιε που Αγάπαγες».
Συμμετέχουν: Δημήτρης Λογαράς (τραγούδι), Δημοτικό Ωδείο: Παιδική και Μεικτή Χορωδία, Κιθαριστικά Σύνολα, Μέλη της Δημ. Φιλαρμονικής. Διεύθυνση Χορωδιών: Κώστας Καραμάνος και Πιάνο: Εμανουέλα Μασλάροβα.

Στο πλαίσιο της χορηγίας της η Affidea παραχωρεί πλήρη καρδιολογικό έλεγχο με καρδιολόγο και κινητή μονάδα εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο ιατρείο που βρίσκεται στο δημοτικό στάδιο, τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 8/5, ώρες 9:00-11:00
  • Τρίτη 9/5, ώρες 15:00-17:00
  • Τετάρτη 10/5, ώρες 15:00-17:00
  • Πέμπτη 11/5, ώρες 15:00-17:00
  • Παρασκευή 12/5, ώρες 9:00-11:00

Υπενθυμίζεται πως χορηγός Επικοινωνίας των Παναγουλείων και της Ειρηνοδρομίας είναι η ΕΡΤ για την τηλεόραση και το Πρώτο Πρόγραμμα για το ραδιόφωνο.

Η Ειρηνοδρομία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου Ο.Φ.Κ.Α ΟΔΥΣΣΕΑΣ και την αιγίδα τουΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.

Οι εγγραφές των δρομέων γίνονται εδώ: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

 

 


 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.