Άλιμος: 2.971,850 ευρώ για την βελτίωση του οδικού δικτύου




Σημαντικές παρεμβάσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Νότιας Αθήνας δρομολόγησε η περιφέρεια Αττικής. Ήδη στην προηγούμενη συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής ενέκρινε δύο έργα, στον Άγιο Δημήτριο και σε Ελληνικό Αργυρούπολη, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση (την 1η Ιουνίου), δρομολογείται ακόμα ένα, στον Άλιμο.

Τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.356.850 ευρώ από ίδιους πόρους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, ο οποίος εισηγήθηκε τα έργα, «η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε με στοχευόμενες παρεμβάσεις να βελτιώνει την ασφάλεια των οδικών αξόνων και την ποιότητα ζωής των πολιτών». Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η διαπλάτυνση ενός βασικού οδικού άξονα του δήμου Αγ. Δημητρίου, με μεγάλη επιβάρυνση και υπερτοπική κυκλοφορία, της λεωφόρου Αγ. Δημητρίου (από Θεομήτορος έως Γράμμου), προϋπολογισμού 5.385.000 ευρώ.
Το φυσικό έργο αφορά στην διαπλάτυνση της λεωφόρου σε μήκος 1.861,36 μέτρων, με βελτίωση τριών κυκλοφοριακών κόμβων, με νησίδα ασφαλείας, εργασίες οδοποιίας, υδραυλικών και εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού, ειδικών αρχιτεκτονικών διαμορφώσεων, πρασίνου κ.λ.π.
Επίσης, το ΠΕ.ΣΥ στην ίδια συνεδρίαση ενέκρινε έργα αποκατάστασης ή αντικατάστασης του οδοστρώματος σε εννέα δρόμους στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Οι περεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 9 δρόμους με συνολικό εμβαδό 41.050 τ.μ. και μήκος 4.851 μέτρα.
Στην επόμενη συνεδρίαση (1/6) έχει δρομολογηθεί προς συζήτηση και αναμένεται η έγκριση του έργου για την βελτίωση του οδικού δικτύου στο δήμο Αλίμου, προϋπολογισμού 2.971,850 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις (οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, ηλεκτροφωτισμού και επισκευής νησίδων) θα πραγματοποιηθούν στην λεωφόρο Αλίμου αλλά και σε 62 ακόμη σημεία σε οδικούς άξονες του Δήμου συνολικού μήκους 16.319 μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.