Άλιμος: Κίνηση με υδρογόνο το επόμενο στοίχημα του Κονδύλη (VIDEO&EIKONΕΣ)




 

Με ηλεκτρικά ποδήλατα θα κυκλοφορούν σε λίγο καιρό οι δημοτικοί αστυνομικοί στον Άλιμο, ενώ το επόμενο στοίχημα του πρωτοπόρου στην εφαρμογή εναλλακτικών μορφών ενέργειας, δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, είναι η κίνηση με υδρογόνο.

Ο δήμος που είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων υδρογόνου, εξετάζει τη δημιουργία πιλοτικής εφαρμογής για σταθμό φόρτισης οχημάτων μέσω υδρογόνου με ηλεκτρόλυση και την προμήθεια αντίστοιχων scooters!

Ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στην Αττική, εγκαινιάστηκε την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, στη λεωφόρο Αλίμου.

Ο σταθμός λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Εικοσιτέσσερα (24) φωτοβολταϊκά πάνελ παράγουν και αποθηκεύουν ρεύμα, με το οποίο οι πολίτες μπορούν να φορτίζουν δωρεάν ηλεκτρικά οχήματα (αυτοκίνητα, ποδήλατα κ.λπ.), αλλά και κάθε συσκευή (smartphone, tablet κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε και η φόρτιση των δύο πρώτων ηλεκτρικών ημιφορτηγών, τα οποία πρόσφατα απέκτησε ο Δήμος Αλίμου για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Τον σταθμό εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη του Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Χρήστο Καπάταη, ενώ παρευρέθη και ο Αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Καραμέρος.

 

 

“Eίμαστε έτοιμοι και παραδίδουμε σήμερα, τον πρώτο δημόσιο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί με ρεύμα που συγκεντρώνει από τον ήλιο, με φωτοβολταϊκά” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης

“Είναι μια κίνηση έμπρακτης στήριξης προς την ηλεκτροκίνηση αλλά ταυτόχρονα έχει κι ένα συμβολισμό. Ο συμβολισμός είναι ότι το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  Πρέπει να στραφούμε στον ήλιο, στον αέρα σε πηγές που τις έχουμε άφθονες, που είναι οικολογικές και οικονομικές και πρέπει να προσανατολίσουμε τη λειτουργία μας, τη σκέψη μας και τη δράση μας, την πρακτική μας σε αυτή την κατεύθυνση.

Είναι μεγάλη χαρά που εδώ στον Άλιμο πετύχαμε να φτιάξουμε τον πρώτο δημόσιο χώρο, πολύ σύντομα θα παραδώσουμε και τον δεύτερο στο σταθμό του μετρό, που σχεδόν έχουμε τελειώσει. Εύχομαι πολύ σύντομα να υπάρχουν σ ολόκληρη τη χώρα, σε κάθε πόλη, τέτοιοι σταθμοί.

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, στις εταιρείες Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ και HANERGY,  για τη χορηγία τους και τη συμμετοχή τους στη δαπάνη να στήσουμε αυτούς τους σταθμούς και σε όλους τους πολίτες που το έχουν αγκαλιάσει με πολύ ενδιαφέρον, με πολύ θετικό τρόπο και που από κοινού ανοίγουμε ένα δρόμο για το μέλλον.

Ευχαριστώ επίσης τους αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, τον κ. Καπάταη της Νότιας  Αθήνας και τον κ. Καραμέρο από τη Βόρεια Αθήνα, που είναι παρόντες και συμμετέχουν στη σημερινή μας τελετή.

Υπήρξε μια σειρά από δραστηριότητες όσον αφορά στην ενέργεια, για να χρησιμοποιήσουμε πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές, όπως είναι το φυσικό αέριο, έχουμε μετατρέψει ήδη αυτοκίνητα αλλά και καυστήρες σε λειτουργία φυσικού αερίου και ταυτόχρονα πρέπει να σας πω ότι πηγαίνουμε και σε τεχνολογίες υδρογόνου.

Είναι ένα κομμάτι μιας μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτό θα ανοίξει ένα δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι και πρέπει να ακολουθήσουν και οι πολίτες. Με έναν τρόπο διαχείρισης ενέργειας πιο οικολογικό, πιο οικονομικό, πιο υπεύθυνο και πιο σύγχρονο γιατί η φύση χρειάζεται σεβασμό.

Υπάρχουν άπειρες επιστημονικές δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιούμε και να μη μένουμε προσηλωμένοι και προσκολλημένοι στη βενζίνη και το πετρέλαιο, που είναι ρυπογόνο. Πρέπει να μπούμε στη νέα εποχή”.

 

 

Χρήστος Καπάταης – Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αττικής

“Αυτό που βλέπω είναι ότι ο Δήμος Αλίμου έχει ένα πολύ σοβαρό οικολογικό αποτύπωμα, πέρα από ότι έχει κάνει μέχρι τώρα, και το γνωρίζετε όλοι, με τη διαχείριση των απορριμμάτων σ’ όλη την περιοχή κι είναι πρωτοπόρος σ’ αυτό και με την ανακύκλωση χαρτιού και με τους κάδους που έχει δώσει.

Σήμερα βλέπουμε και μια άλλη μορφή σ’ αυτό που λέμε διαφορετική διαχείριση στην πόλη. Βλέπουμε με μεγάλη μας χαρά ότι ξεκινάει μια διαδικασία με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, δημόσια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, εδώ στην περιοχή.

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι συγχαρητήρια και να παραδειγματιστούν κι οι υπόλοιποι δήμοι για το τι μπορεί να κάνει ένας μικρός δήμος.

Είναι ένας μικρός δήμος που κάνει πολύ μεγάλα πράγματα. Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια Δήμαρχε”.

 

 

 

Γιώργος Καραμέρος – Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής:

“Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση και την ανοχή του αντιπεριφερειάρχη να είμαι στον τομέα του, αν και έχουμε πολύ καλή συνεργασία.

Δήμαρχε συγχαρητήρια και σε εσάς, στη Διοίκηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία. Και εμείς έχουμε αναπτύξει κάποιες δράσεις για την ηλεκτροκίνηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά εσείς βγήκατε μπροστά και μας χαροποιεί και μόνο αυτό που δημιουργήσατε το σταθμό φόρτισης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  ξεπερνώντας και τις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς την εγκατάσταση.

Δείχνετε πραγματικά το δρόμο για το πώς μπορεί να είναι η αυτοκίνηση τα επόμενα χρόνια. Σας ζηλεύω, αλλά είναι χαρά και ζήλια μαζί που το κάνατε πρώτοι και μας δείχνετε το δρόμο για το πώς μπορούμε κι εμείς να εγκαταστήσουμε τέτοιους σταθμούς αλλά και να προμηθευτούμε ηλεκτρικά οχήματα γιατί έχουμε να πάρουμε καινούργια αυτοκίνητα από το 2003. Οπότε κάνατε την αρχή, είστε μπροστά κι εμείς είμαστε στο πλευρό σας.

Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε μπροστά από μια μάντρα καυσόξυλων και θα πρέπει να το επισημάνουμε αυτό, είναι μια αντίφαση που δεν ακυρώνει την προσπάθειά σας, αντίθετα δείχνει πόσο αναγκαία είναι.

Δεν είναι εύκολο να πάει ένας ιδιώτης, ένας πολίτης ν’ αγοράσει ένα αυτοκίνητο των 25, 30.000 €, τόσο είναι οι τιμές στην αγορά για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Όμως αν το Δημόσιο κάνει τις πρώτες επενδύσεις, αν υπάρξει ενδιαφέρον στην αγορά αυτοκινήτου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τότε και οι τιμές θα πέσουν και θα είναι προσιτά για τους πολίτες ώστε να ξεφορτωθούμε τα καυσόξυλα, την ανοιχτή καύση και ν αφήσουμε πίσω μας την ενεργειακή φτώχεια σε μια χώρα που είναι πολύ πλούσια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, Αναστασία Σιμητροπούλου, Δώρα Σύρμα και Στέφανος Διαμαντής, ο πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Αρτέμης Καραμολέγκος, η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Παπά, ο γενικός γραμματέας του δήμου Ευάγγελος Κακκαβής και η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Σωτηρία Μασούρη και πολλοί πολίτες.

Τα εγκαίνια κάλυψε η εκπομπή της Κατερίνας Χριστοφιλίδου, ECO News, στον ΣΚΑΪ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ανδρέας Κονδύλης και Γιώργος Καραμέρος
Ο Χρήστος Καπάταης με τον γιώργο Καραμέρο μέσα στο ηλεκτροκίνητο όχημα του δήμου Αλίμου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.