Ανακοίνωση για το πάρκο Μαρινείου




(Ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης)

Μπορεί στο δήμο μας να εγκαινιάζονται νέα πάρκα με παράτες και φανταχτερές εκδηλώσεις, άλλα όμως, ήδη υπάρχοντα πάρκα στην κυριολεξία ρημάζουν. Χαρακτηριστική περίπτωση το πάρκο του Μαρίνειου στο Κ. Ελληνικό.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου παρέλαβε ένα πάρκο 10 περίπου στρεμμάτων στο Κάτω Ελληνικό με ένα παλαιό αλλά λειτουργικό κτήριο που χρησιμοποιούνταν για πολιτιστικές και άλλες δράσεις και είχε παραχωρηθεί από τον δήμο στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κ. Ελληνικού που το χρησιμοποιούσε ως έδρα του.

Μέσα σε 3 χρόνια με την πολιτική «του όλα ή τίποτα» που ακολούθησε πέτυχε το «τίποτα». Η απαγόρευση της χρήσης του κτηρίου από τον Σύλλογο το παρέδωσε αφύλακτο σε λεηλασία. Μέσα σε 3 χρόνια οι υποδομές για το πότισμα του πάρκου κλάπηκαν ή χάλασαν και το άλλοτε καταπράσινο πάρκο έχασε δεκάδες δέντρα.

Είναι εντυπωσιακή η αδιαφορία της διοίκησης για μια στοιχειώδη περιποίηση και συντήρηση του πράσινου. Είναι γιατί το Κάτω Ελληνικό έχει λιγοστούς κατοίκους και ψηφοφόρους και η διοίκηση το βλέπει σαν φύρα; Ή γιατί δίπλα στο πάρκο του Μαρίνειου προβλέπεται η μεγάλη επένδυση του ΚΑΖΙΝΟ;

Πού ξέρουμε; Μπορεί να το φτιάξει και αυτό ο μέγας επενδυτής και χορηγός του δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.