Εκκενώνεται ως τη Δευτέρα το Ελληνικό




Ιδιαίτερη κινητικότητα σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ελληνικό όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», έχει προγραμματιστεί εκκένωση από πρόσφυγες μέχρι τη Δευτέρα και κλείσιμο της δομής.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν επιβεβαιώνουν ότι ο σχεδιασμός έχει ορίζοντα τη Δευτέρα, σημειώνουν όμως ότι επίκειται το κλείσιμο της δομής και επισημαίνουν ότι θα προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση των προσφύγων για το πού θα μεταφερθούν.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη μεταφορά των προσφύγων σε καμπ που βρίσκονται «κοντά στην Αττική», όρος που περιλαμβάνει δομές που βρίσκονται σε απόσταση μιας ώρας οδικώς από την Αττική και χρησιμοποιείται μάλλον με μια διασταλτική αντίληψη του χώρου και του χρόνου, προκειμένου να διασκεδαστεί η αγωνία των προσφύγων.

Αρκετοί πρόσφυγες έχουν αναπτύξει δεσμούς με την ευρύτερη περιοχή της Αττικής μετά από περισσότερο από έναν χρόνο που ζουν στο Ελληνικό και δεν θέλουν να διακοπεί βίαια η καθημερινότητά τους, καθώς η μεταφορά τους εκτός Αττικής θα σημαίνει ότι μπορεί να χάσουν, όσοι έχουν βρει, τις δουλειές τους ή να σταματήσει η φοίτηση των παιδιών τους στο διαπολιτισμικό σχολείο Ελληνικού.

Πηγές του υπουργείου επισημαίνουν ότι αν υπάρχουν κενές θέσεις σε δομές της Αττικής, θα καλυφθούν από τους πρόσφυγες του Ελληνικού, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν αν υφίστανται τέτοιες.

Οι πρόσφυγες του Ελληνικού έχουν ενημερωθεί ότι θα μεταφερθούν στη νέα δομή φιλοξενίας του ΔΟΜ σε παλιό εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη της Θήβας, λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δομή δεν είναι ακόμα έτοιμη και σχεδιάζεται η παράδοσή της στο τέλος του μήνα ή στα μέσα Ιουνίου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.