Κτήμα Τραχώνων: Προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη στο σχέδιο πόλης




Το θέμα της ένταξης στο σχέδιο πόλης του κτήματος Τραχώνων/Γερουλάνου και του λόφου Τρουμπάρι,  συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Άλιμος: Εδώ Ζούμε», Θάνου Ορφανού, είπε ότι υπάρχει θετική διάθεση από την πλευρά της εταιρίας “Σκλαβενίτης” στην οποία ανήκει η έκταση του κτήματος, μετά την εξαγορά από τη “ΜΑΚΡΟ”.

“Η εταιρία αποδέχεται το σχεδιασμό του δήμου” είπε ο δήμαρχος.

“Δεν είναι ακόμη ώριμο το θέμα, ο λόγος που δεν το έχουμε φέρει ακόμη για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι το γεγονός ότι καθυστερεί η γεωλογική μελέτη, η οποία έχει πάει για έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος”

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης “Άλιμος, Όλοι Μαζί”, Νίκος Τσαμπαρλής.

“Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να ανοίξει το θέμα, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον ιδιοκτήτη της έκτασης για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου” είπε

“Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα” είπε ο δήμαρχος

“Κατόπιν μεγάλης πίεσης της δημοτικής αρχής στην εταιρία, συμφωνήσαμε να κατασκευαστούν στην έκταση μόνο κατοικίες.

Από τα 110 στέμματα η ¨Σκλαβενίτης” θα πάρει τα 30, τα υπόλοιπα 80 στρέμματα θα περάσουν στα χέρια του δήμου. Εντός των ημερών θα συνεδριάσει και αρμόδια Πολεοδομική Επιτροπή για το μεγάλο αυτό θέμα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NOTIA.GR η διοίκηση του δήμου Αλίμου, σχεδιάζει να διαμορφώσει το κτήμα σε ένα πρότυπο χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας, εφάμιλλο με το άλσος της Νέας Σμύρνης.

Ο ΛΟΦΟΣ ΤΡΟΥΜΠΑΡΙ
ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΡΑΧΩΝΩΝ/ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.