Νεογέννητο περπατά λίγα μόλις λεπτά μετά τη γέννησή του! (VIDEO)




 

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας – Δείτε τις ανεπανάληπτες εικόνες που καταγράφηκαν στη Βραζιλία όταν η νοσοκόμα προσπάθησε να καθαρίσει το νεογέννητο

Πόσος χρόνος απαιτείται για να περπατήσει ένα μωρό; Ενα ανεπανάληπτο βίντεο από τη Βραζιλία γκρεμίζει όλα όσα θεωρούσατε δεδομένα αφού καταγράφει ένα νεογέννητο μωρό που καταφέρνει να περπατήσει λίγα λεπτά μόλις, μετά τη γέννηση του!

Το πρωτοφανές βίντεο έρχεται από μαιευτήριο της Βραζιλίας και απαθανατίζει τη μοναδική στιγμή που ένα βρέφος, πηγαίνοντας κόντρα σ’ αυτά που γνωρίζαμε και είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, στέκεται όρθιο στα μικροσκοπικά του πόδια και καταφέρνει να περπατήσει λίγο μετά τη γέννηση του.

Η νοσοκόμα στο μαιευτήριο της Santa Cruz της πολιτείας Rio Grande do Sul, στη νότια Βραζιλία εξηγεί ότι προσπαθούσε να πλύνει το μικρό κορίτσι για πρώτη φορά μετά τη γέννα, όμως το νεογέννητο είχε μία διαφορετική άποψη και αντίδραση.

Το βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media την Παρασκευή 19 Μαΐου, έχει γίνει viral καθώς μέχρι σήμερα έχει περισσότερες από 72 εκατομμύρια προβολές στο Facebook, ωστόσο δεν είναι λίγοι που αμφισβητούν την αυθεντικότητα του.

Ένα μωρό, συνήθως δεν ξεκινά να περπατά νωρίτερα από τον πρώτο χρόνο της γέννησης του. Πολλοί δε δίστασαν να αποκαλέσουν το νεογέννητο μωρό ως «μωρό θαύμα».

Ωστόσο το μωρό θα μπορούσε απλώς να έχει αυτό που είναι γνωστό ως πρωτόγονο αντανακλαστικό, το οποίο μπορεί να υπάρξει λίγο μετά τη γέννηση του: Παρόλο που το νεογέννητο δεν μπορεί να στηρίξει το σωματικό του βάρος από μόνο του, αν υπάρξει μία υποβοήθηση από κάποιον και εφόσον τα πέλματα των ποδιών του αγγίζουν μια επίπεδη επιφάνεια, τότε το ίδιο μπορεί να προσπαθήσει να στηριχθεί όρθιο βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξηγήσει το, φαινομενικά, θαυμαστό, αυτό βίντεο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.