O δήμος Αλίμου αγαπάει το περιβάλλον και το αποδεικνύει έμπρακτα με διάφορες δράσεις




Πριν από λίγες μέρες, εγκαινιάστηκε ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη λεωφόρο Αλίμου (ο πρώτος στην Αττική).

O δήμος συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος (leader) στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PRODESA, είναι ιδρυτικό μέλος στο δίκτυο πόλεων υδρογόνου, έχει προμηθευτεί ηλεκτρικά οχήματα για τις ανάγκες των υπηρεσιών του και όχι μόνο.

“Υπάρχει μια σειρά από δραστηριότητες όσον αφορά στην ενέργεια, για να χρησιμοποιήσουμε πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές, όπως είναι το φυσικό αέριο, έχουμε μετατρέψει ήδη αυτοκίνητα αλλά και καυστήρες σε λειτουργία φυσικού αερίου και ταυτόχρονα πρέπει να σας πω ότι πηγαίνουμε και σε τεχνολογίες υδρογόνου” λέει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

“Είναι ένα κομμάτι μιας μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτό θα ανοίξει ένα δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι και πρέπει να ακολουθήσουν και οι πολίτες. Με έναν τρόπο διαχείρισης ενέργειας πιο οικολογικό, πιο οικονομικό, πιο υπεύθυνο και πιο σύγχρονο γιατί η φύση χρειάζεται σεβασμό.

Υπάρχουν άπειρες επιστημονικές δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιούμε και να μη μένουμε προσηλωμένοι και προσκολλημένοι στη βενζίνη και το πετρέλαιο, που είναι ρυπογόνο. Πρέπει να μπούμε στη νέα εποχή”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Συμμετοχή του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CERTUS για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων (cost efficient options and financing mechanisms for nearly zero energy renovation of existing buildings stock – city hall – mynicipal library – municipal offices).

  1. Εκπόνηση και συμμετοχή του Δήμου Αλίμου ως επικεφαλής εταίρος (leader) στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PRODESA. Στοχεύει στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και εκπομπής ρύπων CO2 από δημοτικά και ιδιωτικά κτήρια (σχολεία κ.λπ.), οδοφωτισμό, κίνηση οχημάτων κ.α.
  2. Συμμετοχή στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» (ευρωπαϊκό δίκτυο) για τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
  3. Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Mayor Adapt» (ευρωπαϊκό δίκτυο) με στόχο των περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που σε λίγες μέρες θα έχουμε έτοιμη ολοκληρωμένη στρατηγική σε τοπικό επίπεδο με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις.
  4. Ιδρυτικό μέλος στο δίκτυο πόλεων υδρογόνου (ευρωπαϊκό δίκτυο) με στόχο τη χρήση τεχνολογιών υδρογόνου και την πιλοτική εφαρμογή τους (οχήματα κ.λπ.). Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζουμε την δημιουργία πιλοτικής εφαρμογής για σταθμό φόρτισης οχημάτων μέσω υδρογόνου με ηλεκτρόλυση και την προμήθεια αντίστοιχων μηχανοκίνητων οχημάτων (scooters).
  5. Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου (ήδη προμηθευτήκαμε 2 ημιφορτηγά και προχωράμε με ηλεκτρικά ποδήλατα για τη Δημοτική Αστυνομία κ.α. ηλεκτροκίνητα οχήματα για τις υπηρεσίες καθαριότητας).
  6. Μετατροπή ενός ημιφορτηγού του Δήμου, ώστε να λειτουργεί με φυσικό αέριο (cng).
  7. Εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση μαγνητών στα απορριμματοφόρα του Δήμου και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.
  8. Σύνδεση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και των σχολείων με το δίκτυο του φυσικού αερίου (1ο Λύκειο, 1ο Γυμνάσιο κ.ο.κ.).
  9. Κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με χρήση φωτοβολταϊκών panels και σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ μέσω net metering.
  10. Σύνδεση φωτοβολταϊκού συστήματος από αυτοπαραγωγό με ενεργειακό συμψηφισμό στο δίκτυο ΧΤ στο 1ο και 4ο Λύκειο Αλίμου.
  11. Πιλοτική εφαρμογή λαμπτήρων led στα σχολεία (1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό) κ.α. δημόσιους χώρους, με στόχο τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό της πόλης μας (οδών και κοινοχρήστων χώρων) εντός του 2018 με λαμπτήρες led.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.