Ποια μέτρα; Fidget Spinner και Survivor έχουν τρελάνει μικρούς και μεγάλους! (VIDEO)




 

Δεν μας έφτανε το Survivor με το οποίο ασχολούνται κάθε μέρα οι μαθητές στα σχολεία, ήρθε τώρα η νέα τρέλα που λέγεται Fidget Spinner. Τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα σε κάθε γειτονιά ξεπουλάνε καθημερινά αυτό το νέο γκατζετάκι, που η τιμή ξεκινάει από τα 4 ευρώ. Και δεν είναι μόνο τα παιδιά που κόλλησαν με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπήκαν και οι γονείς τους στο τρυπάκι και τους συναγωνίζονται στην δεξιοτεχνία.

Τι είναι το Fidget Spinner;

Βγήκαν στην αγορά ως ένα παιχνίδι κατά του στρες που βοηθάει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να συγκεντρώνονται στην τάξη. Όμως έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και συνεπώς απαγορεύτηκαν σε σχολεία στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ουσία είναι ένα κομμάτι πλαστικού ή μετάλλου με τρία άκρα σε μέγεθος παλάμης το οποίο γυρίζει γύρω από ένα δίσκο. Κοστίζουν περίπου 4 ευρώ αλλά υπάρχουν και ακριβότερα «μοντέλα» και το Youtube έχει πάρει φωτιά από βιντεάκια που δείχνουν πως να κάνεις κόλπα με αυτά.

Τι κάνουν τα παιδιά με αυτά;

Ενώ το Fidget Spinner γυρίζει, μπορεί να ισορροπήσει πάνω σε δάχτυλα ακόμα και στην μύτη ή το μέτωπο. Μπορούν να στοιβαχτούν πολλά το ένα πάνω σε άλλο δημιουργώντας ένα πύργο που δημιουργεί ένα οπτικό τρικ.

Είναι τα Fidget Spinner πρόβλημα;

Οι δάσκαλοι παραπονιούνται ότι δημιουργούν προβλήματα στο μάθημα. Υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν βοηθάει τους μαθητές να συγκεντρωθούν αλλά ενοχλούν τους υπόλοιπους.

Έχουν πρακτική χρήση;

Τα Fidget Spinner βγήκαν στην αγορά ως βοηθήματα παιδιών με αυτισμό και προβλήματα συγκέντρωσης. Όμως οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα αφού αποσπούν την προσοχή των μαθητών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.