Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Κωνσταντάτου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου,  «Ο Αγριάνθρωπος», που έγινε το Σάββατο 6 Μαΐου,  στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λ.Κύπρου 68), στην Αργυρούπολη.

Ο δήμαρχος δήλωσε:

“Μεγάλη βραδιά η αποψινή για μένα και θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους 1200 και πλέον φίλους και δημότες μου που πλημμύρισαν κυριολεκτικά μέσα και έξω στην παρουσίαση του νέου μου βιβλίου. Ειλικρινά με συγκίνησαν με την αγάπη τους όλοι. Σας ευχαριστώ ολόψυχα”.

O Γιάννης Κωνσταντάτος με τη σύζυγό του Χρύσα Βασιλοπούλου

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Για τον συγγραφέα και το έργο του μίλησαν:

Η Φώφη Γεννηματά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο Διονύσης Χατζηδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρώην υπουργός και δημοσιογράφος, Πέτρος Ευθυμίου, ενώ διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο ο ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία θα μιλούσε για το βιβλίο δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Έξω από το “Μίκης Θεοδωράκης” είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων Προαστίων, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟΙ, νέοι και παλιοί νεοφιλελεύθεροι εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών, ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας.

Η παράταξη Ενωμένη Πόλη του Γιάννη Κωνσταντάτου σχολίασε την παρουσία τους:

Ευχαριστούμε θερμά τους μπαχαλακηδες που τίμησαν την εκδήλωση του Δημάρχου μας και είδαν τον λαό στο πλευρό του (γέλαγε μαζί τους όλος ο κόσμος) και φυσικά έδειξαν σε 1500 περίπου δημότες μας που παραβρέθηκαν ποιοι κάνουν αντιπολίτευση στον Δήμαρχο. Χρήστο να τους χαίρεσαι τους συντρόφους σου σε ευχαριστούμε για την στήριξη και την διαφήμιση που μας κανατε.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οκτώβριος 1981. Η Ελλάδα γιορτάζει την εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου, με την «Αλλαγή» που έρχεται. Ο Αλέκος καπνίζει το τσιγάρο του και παρακολουθεί το πλήθος να πανηγυρίζει. Τους κοιτά ειρωνικά.

Αυτός, άλλωστε, απεχθάνεται την πολιτική και έχει τις δικές του απόψεις για την Ελλάδα και πώς πρέπει να βαδίσει.
Σήμερα, ο χαμένος στο δάσος δάσκαλος παραβιάζει την πόρτα του αγροκτήματος που έγραφε ρητά πως δεν επιτρέπεται η είσοδος στους ανθρώπους και βλέπει να τον σημαδεύει μια καραμπίνα. Έτσι έρχεται σε επαφή με τον Αγριάνθρωπο.
Δύο διαφορετικές εποχές. Έχουν άραγε σχέση μεταξύ τους το 1981 και το σήμερα; Ο Αγριάνθρωπος είναι υπαρκτό πρόσωπο; Και αν ναι, πώς συνδέεται με τις δύο εποχές;

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.