Ελληνικό: Νέο “αγκάθι” ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων (VIDEΟ)




Οι δήμαρχοι Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωσταντάτος, σε δηλώσεις τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκαν στο θέμα της δημιουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση, για το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους των πόλεων που συνορεύουν με το χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Εννέα μήνες μετά την κύρωση από τη βουλή της  αναθεωρημένης σύμβασης  για την επένδυση στο Ελληνικό και τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη χώρα μας μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία.

Το απόγευμα της  Παρασκευής το Υπουργείο Πολιτισμού, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε και ο επενδυτής, υπέγραψαν συμφωνία για το θέμα της ανάδειξης και προστασίας  αρχαιοτήτων.

Η συμφωνία που οριστικοποιήθηκε, μετά από τρεις συναντήσεις  μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων καθορίζει το πλαίσιο ανάδειξης των αρχαιοτήτων  προκειμένου να μην σημειωθούν νέες  καθυστερήσεις στην επένδυση.

Εκτός από το θέμα των αρχαίων προς επίλυση βαίνει και το θέμα που προέκυψε με το χαρακτηρισμό 37 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο ως δασική έκταση. Οι νέες εξελίξεις ανοίγουν πλέον το δρόμο για υποβολή εκ μέρους του επενδυτή του σχεδίου ανάπτυξης του ακινήτου το οποίο θα κατατεθεί δίχως αλλαγές.

Για να ξεκινήσουν όμως τα έργα μέσα στους επόμενους 6 μήνες όπως είπε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, θα πρέπει να διευθετηθούν και οι τελευταίες  εκκρεμότητες, όπως η απομάκρυνση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η συμφωνία για την ανάπλαση του Ελληνικού προβλέπει πως θα πρέπει να βρεθεί χώρος για την δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων για τους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ωστόσο που έχει αναλάβει μαζί με την Περιφέρεια το εγχείρημα αυτό, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Γιάννης Κωνσταντάτος – δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης:

“Ο κ. Φλαμπουράρης  από το Σεπτέμβρη του 16 που έγινε η συνάντηση είχε στα χέρια του μια πρόταση και προτάσεις συνολικά για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτό το θέμα. Δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση, δεν έχουμε καθίσει καν στο τραπέζι να ξανασυζητήσουμε αυτά τα θέματα”.

Ανδρέας Κονδύλης – δήμαρχος Αλίμου:

“Υπάρχουν πολλά ζητήματα με κυριότερο αυτό της  χωροθέτησης  του σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων, δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει μπορέσει να συμπράξει μαζί μας και δεν έχουμε ανταπόκριση στο να προχωρήσουμε τα ζητήματα που εκκρεμούν”.

Μια ακόμη εκκρεμότητα αφορά στο αμαξοστάσιο των λεωφορείων της εταιρείας ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, το οποίο πρέπει να μετεγκατασταθεί κάτι για το οποίο το Υπουργείο Υποδομών δεν έχει κάνει τίποτα.

Έχουν περάσει 15 μήνες από τότε που η εταιρεία ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ έστειλε στο Υπουργείο Υποδομών εμπεριστατωμένη μελέτη για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου των λεωφορείων, εδώ στο Ελληνικό.

Το Υπουργείο Υποδομών ωστόσο δεν έχει κάνει  απολύτως τίποτα, ενώ θα χρειαστούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 30 εκ. € για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου. Η βασική εκκρεμότητα ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αφορά στο διαγωνισμό για την ανέγερση Καζίνο στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, διαδικασία που θα αναλάβει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Πηγές  από την Επιτροπή, μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετικές τις πρωτοβουλίες  για την απεμπλοκή της επένδυσης, ενώ τόνισαν ότι θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες με την τεχνογνωσία που διαθέτουν για την υλοποίηση του διαγωνισμού.

Οι αντιδράσεις πάντως για την επένδυση που θα ξεπεράσει τα 7 δις € συνεχίζονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο όπως όλα δείχνουν το έργο θα προχωρήσει αν δεν προκύψει κάποιο νέο κόλλημα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ihbE1bZFtHA

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.