Ένα μουσικοχορευτικό «ταξίδι» σε ελληνικούς τόπους και τρόπους




Ένα μουσικοχορευτικό «ταξίδι» σε ελληνικούς τόπους και τρόπους με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Αργυρούπολης, τις Ομάδες Χορού των Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και το Τμήμα Θρακιώτικης Παράδοσης Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης (Μιλήτου & Κορίνθου).

Kυριακή 18 Ιουνίου – Ώρα έναρξης 20:30 – Είσοδος ελεύθερη

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Αργυρούπολης, συνεχίζοντας την παιδαγωγική και καλλιτεχνική του δράση στο πλαίσιο του Αθλητικού Οργανισμού Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, σας καλεί σε μια μουσικοχορευτική παράσταση (όχι αναπαράσταση) στη βάση ήχων και κινήσεων «παραδοσιακών», που «παραλάβαμε» και βιώνουμε (δεν αναβιώνουμε) στην καθημερινότητά μας με το δικό μας σύγχρονο τρόπο. Η «παραλαβή» αυτή δεν έγκειται σε μια επιφανειακή και στείρα «αντιγραφή-επικόλληση» του παρελθόντος, αλλά σε μια δημιουργική προσέγγιση της ουσίας του χορευτικού φαινομένου. Για όλους εμάς, ο ελληνικός «παραδοσιακός» χορός, πέρα από Λόγος-Μέλος-Κίνηση είναι…

  • ανάγκη για ψυχική ανάταση
  • παιδεία, αγωγή μουσικοκινητική αλλά και ήθους
  • μνήμη, «εφόδιο» για το μέλλον
  • τόποι και τρόποι, ένα πολύχρωμο «μωσαϊκό» ζωντανής πολιτιστικής κληρονομιάς
  • επι-κοινωνία, χρειάζεσαι ένα χέρι να πιάσεις/να πιαστείς
  • ελευθερία, ανοίγουμε τα δυο μας χέρια και χορεύουμε όπως τα πουλιά ανοίγουν τα φτερά τους για να πετάξουν…

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή το Τμήμα Θρακιώτικης Παράδοσης Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων (υπεύθυνες:Ελένη Φιλιππίδου και Μαρίνα Στέλλα)

 Επιμέλεια

Χαρίτων Χαριτωνίδης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.