“Η υποκρισία της κας Ανδρούτσου δεν έχει όρια”




(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

Νέες διαστάσεις δίνει στην έννοια της “υποκρισίας” η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Ανδρούτσου με τη στάση της απέναντι στην εξελισσόμενη κρίση γύρω από το θέμα των συμβασιούχων.
Όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 22 Ιουνίου, οι συμβασιούχοι “πρόκειται για προσωπικό απολύτως αναγκαίο, χωρίς το οποίο οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία”. Ακολούθως αναφέρει επιπρόσθετα ότι “καλύπτουν δε πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.
Και όμως μερικές ημέρες νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Μαΐου, η ίδια η κα Δήμαρχος, στο πλαίσιο της συζήτησης για Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης το οποίο υπερψηφίστηκε από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και για το οποίο το δελτίο τύπου της κας Δημάρχου δεν λέει κουβέντα, ανέφερε συγκεκριμένα (σημείο 1.44.30 https://www.youtube.com/watch?v=ycUWl3aumK4) ότι ο δήμος δεν χρειάζεται τους υπεράριθμους συμβασιούχους, δηλώνοντας “ότι στην πράξη προσπαθούμε να βρούμε αντικείμενο” μιλώντας για “επιδόματα εργασίας” προς συμβασιούχους που δεν έχουν αντικείμενο (π.χ. οδηγοί απασχολούνται στο Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, πρακτική καταφανώς παράνομη). Πριν την κα Δήμαρχο προηγήθηκε τοποθέτηση του κ. Γαβαλά (σημείο 1.37.29), του αυτοαποκαλούμενου “άρχοντα της αυτοδιοίκησης” ή “αιώνιου αντιδημάρχου” για άλλους,  όπου διεφάνη ξεκάθαρα η προσέγγιση της δημοτικής αρχής, καθώς δήλωσε ότι “βρεθήκαμε με 40 άτομα πάνω από τον οργανισμό μας”.
Αυτό που μας εξέπληξε περαιτέρω στην τοποθέτηση της κας Δημάρχου ήταν η ρητή της αναφορά (σημείο 1.46.29) στην ευθύνη της διοίκησης να δείξει την έξοδο σε εργαζόμενους που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους (“εργαζόμενους που είναι τουρίστες” τους χαρακτήρισε), συνδέοντας τη διαδικασία αξιολόγησης με δυνητικές απολύσεις. Μια τοποθέτηση που πέρασε παραδόξως αβρόχοις ποσί από το Δημοτικό Συμβούλιο, δίχως αντίδραση από τον παριστάμενο πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ή από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.
Βέβαια, τίποτα δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει από μια δημοτική αρχή η οποία εν μέσω της κρίσης γύρω από το θέμα των συμβασιούχων, που έχει οδηγήσει στη δημιουργία υγειονομικών βομβών από σκουπίδια σε κάθε γειτονιά, προτίμησε να κάνει παραταξιακό γεύμα την Κυριακή μεσημέρι, αντί να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τη διαχείριση αυτής της κρίσης.
Πιστεύουμε όμως ότι η εποχή που κάποιοι έκαναν πολιτική καριέρα πατώντας σε πολλές βάρκες με μόνο όπλο το χαμαιλεοντισμό έχει παρέλθει οριστικά.

Από το Γραφείο Τύπου

Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.