Ηλιούπολη: Ελάτε να θυμηθούμε πως ήταν η πόλη παλιά




Ο Δήμος και η Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης καλεί συλλογικότητες, πολίτες και παλιές οικογένειες της Ηλιούπολης να συμμετάσχουν στην συλλογή παλιών φωτογραφιών και διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο, 17 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο νεόδμητο Εκθεσιακό Κέντρο στην πλατεία Φλέμινγκ.

Ήδη ο Δήμος έχει πλουτίσει το Εκθεσιακό Κέντρο με ένα πλούσιο υλικό από μοναδικές φωτογραφίες, που συλλέχτηκα ν και εκθέτονται με μέριμνα της Φωτογραφικής Λέσχης.

Το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης ιδρύθηκε με στόχους την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, την ανάπτυξη συνείδησης εντοπιότητας και δεσμών καλής γειτνίασης των νέων γενεών και την ενίσχυση των υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων μέσω της συστηματικής αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων της πόλης που αποτελούν φωτογραφίες των συλλογών που ιδιώτες και φορείς θα διαθέτουν στον Δήμο.

Με έμφαση στην διαχρονική εξέλιξη της καθημερινότητας στην Ηλιούπολη, ο Δήμος και η Φωτογραφική Λέσχη καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια και να γράψουμε όλοι μαζί την ιστορία.

Παλιές οικογενειακές φωτογραφίες με φόντο το αστικό περιβάλλον, φωτογραφίες από εκδηλώσεις, στιγμιότυπα από την πόλη, παλιές εφημερίδες και οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο υλικό για την ιστορική μνήμη μέσα από την οργάνωση και την εφαρμογή διαδικασιών Τεκμηρίωσης στην βάση διεθνών προτύπων που ακολουθούνται.

Το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο (πλατεία Φλέμινγκ) διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση για την οργάνωση και την επιτυχία αυτής προσπάθειας.

Ηλιούπολη: Ελάτε να θυμηθούμε πως ήταν η πόλη παλιά

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.