Ο θησαυρός των διαρρηκτών και το ρολόι των 150.000 ευρώ (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ένα σπάνιο ρολόι Ροζέ Ντυμπουί (Roger Dubuis) αξίας 150.000 ευρώ, πλάκες χρυσού και κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τα 500.000 ευρώ, βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατοχή δύο ιδιοκτητών ενεχυροδανειστηρίων, ενός 43χρονου και μιας 40χρονης. Το ζευγάρι των κλεπταποδόχων που συνεργαζόταν με τη σπείρα που άνοιγε σπίτια διασήμων, διατηρούσε ενεχυροδανειστήρια σε Μενίδι, Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέα.

Πρόκειται για κλοπιμαία από την πολυδαίδαλη σπείρα των Ρομά που είχε εξαρθρώσει η αστυνομία τον περασμένο Νοέμβριο. Ανάμεσα στις περιοχές που χτυπούσαν οι διαρρήκτες, ήταν η Γλυφάδα, η Βάρη και η Ηλιούπολη.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος, Χρήστος Παπαζαφείρης

Όπως γνωρίζετε, την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τις ανακριτικές Αρχές.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας έχουν προκύψει νέα δεδομένα, που αφορούν κυρίως σε συλλήψεις, κατασχέσεις, ταυτοποιήσεις και εξιχνιάσεις μεγάλου αριθμού υποθέσεων.

Πιο αναλυτικά, έχουμε συλλάβει δυο -2- ημεδαπούς, 43χρονο και 40χρονη, κατόπιν ενταλμάτων του ειδικού ανακριτή, για συγκρότηση και συμμέτοχη σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι δυο συλληφθέντες, με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων – ενεχυροδανειστηρίων που διατηρούσαν (δύο από αυτά βρίσκονται στο Μενίδι), κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Η σύλληψη τους επετεύχθη χθες (16 Ιουνίου 2017) και αρχικά εντοπίστηκε ο 40χρονος σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ρολόι αποδόθηκε στον νομικό κάτοχο του, ο οποίος ήταν θύμα κλοπής των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων και η υπόθεση του είχε εξιχνιαστεί κατά την αρχική έρευνα.

Επιπλέον στο όχημα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.

Ακολούθησε η σύλληψη της 40χρονης και πλήθος ερευνών σε οικίες και καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ,
  • ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγίας βάρος περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ,
  • πλάκα ασημιού βάρους περίπου 300 γραμμαρίων,
  • πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών,
  • (4) ειδικά φουρνάκια, στα οποία έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα,
  • πλήρης μονάδα φασματογράφου, με την οποία μετρούσαν την καθαρότητα λιωμένου χρυσού,
  • δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού,
  • το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και διάφορα άλλα τιμαλφή και αντικείμενα.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων, από τις παραπάνω έρευνες, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά -7- νέων μελών – κατηγορούμενων στην υπόθεση, οι όποιοι αναζητούνται καθώς επίσης και τα στοιχεία 52χρονου κατηγορουμένου, υπηκόου Τουρκίας, ο οποίος αναφερόταν αρχικά με ελλιπή στοιχεία.

Ακόμα εξιχνιάστηκαν άλλες ογδόντα τέσσερις -84- περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες και εταιρείες, που διαπράχτηκαν από τις συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις μέχρι και την 2 Νοέμβριου 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν στις περιπτώσεις αυτές υπερβαίνει το ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Στις περιοχές διάπραξης των κλοπών περιλαμβάνονται η Κυψέλη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Βάρη, Κερατέα, Σταμάτα, Γέρακας, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Σπάτα, Άνοιξη, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Κερατσίνι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης και η Θεσσαλονίκη.

Επίσης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρία (3) πολυτελή αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα κλεμμένο και ένα ατελώνιστο, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης για τη μεταφορά κλοπιμαίων σε ειδικές κρύπτες, που είχαν διαμορφωθεί σε αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αρχική αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων είχαν εντοπιστεί περισσότερα από εξήντα (60) οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» στις κλοπές που διέπρατταν.

Από τα οχήματα αυτά, όσα ήταν κλεμμένα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, τα ατελώνιστα παραδόθηκαν στα αρμόδια Τελωνεία, ενώ τα υπόλοιπα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Αξίζει επίσης να επισημάνω ότι αρχές Φεβρουαρίου, μετά από παραγγελία του αρμόδιου Ανακριτή, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το άνοιγμα συγκεκριμένων θυρίδων σε τραπεζικά καταστήματα, κατά την οποία βρέθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελευσίνα, θυρίδα μέλους της οργάνωσης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120.010 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και απεστάλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος, για το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, υπενθυμίζω ότι αρχικά την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες και τριάντα επτά (37) δικαστικοί λειτουργοί.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές (41) μελών του εγκληματικού δικτύου, ενώ περισσότερες από τριακόσιες (300) υποθέσεις είχαν συνδεθεί προανακριτικά με τη δράση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων. Επιπλέον σε περισσότερες από (60) έρευνες κατασχέθηκαν πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, (120) κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες και πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας. (Σχετικό το από 04-11-2016 Δελτίο Τύπου μας)

Ακολούθησαν οι συλλήψεις των τριών αρχηγικών μελών και συγκεκριμένα, στις 9-12-2016 στην Μάνδρα ενός 46χρονου ημεδαπού, στις 11-1-2017 στον Πειραιά ενός 36χρονου ημεδαπού και στις 17-1-2017 στο Καματερό ενός 34χρονου ημεδαπού.

Σε έρευνες που επακολούθησαν τότε σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, και τραπεζικές θυρίδες, είχαν βρεθεί πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, επτακόσιες (700) χρυσές λίρες και πολλά πολυτελή ρολόγια.

Ακόμα είχαν εξιχνιαστεί τριάντα τρείς (33) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τη συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. (Σχετικό το από 19-01-2017 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση της υπόθεσης αυτής θα ήθελα να επισημάνω ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το συνολικό ύψος της παράνομης δράσης των εγκληματικών αυτών οργανώσεων προσδιορίζεται στο ποσό των 40.000.000 ευρώ.

Ο θησαυρός των διαρρηκτών και το ρολόι των 150.000 ευρώ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.