ΠΑΚΟΕ για λίμνη Βουλιαγμένης: Η μισή είναι βρώμικη και η άλλη μισή καθαρή!




Μετρήσεις σε δύο σημεία της λίμνης Βουλιαγμένης, πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα οποία δημοσιοποιεί σε δελτίο τύπου, τα νερά της λίμνης στο ένα σημείο είναι κατάλληλα και στο άλλο ακατάλληλα. Και μάλιστα η διαφορά όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα είναι τεράστια:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν από λίγες ημέρες η  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, με ανακοίνωσή της είχε αμφισβητήσει τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ. Το ίδιο έχουν κάνει και δήμαρχοι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ:

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), συνεχίζει τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι και αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας.
Σήμερα δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα για την ποιότητα των υδάτων στη λίμνη της Βουλιαγμένης, στον Πειραιά, στο Αλεποχώρι, στο Πόρτο Γερμενό και στη Ψάθα.
Η μεγάλη έρευνα που αφορά τις παραλίες και τις λίμνες σε πανελλαδικό επίπεδο, άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουλίου. Το ΠΑΚΟΕ θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των νερών, για να μπορούν να
γνωρίζουν οι πολίτες που μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα, χωρίς να βάζουν την υγεία την δική τους και των παιδιών τους σε κίνδυνο.
Οι δειγματοληψίες αυτές, γίνονται από επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, (χημικοί, βιολόγοι κλπ.)
Από κάθε σημείο, συλλέγονται δείγματα νερού. Στη συνέχεια τα δείγματα αυτά, μεταφέρονται σε ψυγείο και με απόλυτη ασφάλεια στα πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ και γίνονται οι αναλύσεις.

 

 

 

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ
ΩΡΑ            ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ              ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙ ΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΣ
E COLI
ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ (Κ)        ΑΚΑΤΑΛΛΗΛA(Α)
Ε΄΄ Ν΄΄ ΟΡΙΟ
250/100 ml
νερού
(οδηγία
2006/7/ΕΚ)
ΟΡΙΟ
100/100 ml
νερού
ΟΡΙΟ
50/100 ml
νερού
1
Λίμνη Βουλιαγμένης 13.50’ 200 190 210 Α
2
Λίμνη Βουλιαγμένης 13.50’ 25 24 10 Κ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “ΠΑΚΟΕ για λίμνη Βουλιαγμένης: Η μισή είναι βρώμικη και η άλλη μισή καθαρή!

  • 05/07/2017 at 12:59 μμ
    Permalink

    Μια ντεμεκ Περιβαλλοντικη ΜΚΟ ειναι που συνηθως εκμεταλλευεται τις μετρησεις του ΕΜΠ

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.