Παλαιό Φάληρο: Συλλήψεις για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης (EIKONEΣ)




Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής και στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Συνελήφθησαν, την 9-6-2017 μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Νέας Πεντέλης, Ψάθας, Γαλατσίου και Π. Φαλήρου Αττικής, πέντε (5) άτομα. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες ηλικίας 43, 43, 46 και 48 ετών, μέλη της σπείρας. Συνελήφθη επίσης και μία 40χρονη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Μετά από την πολύμηνη διερεύνηση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποιήσεις ατόμων και χώρων καθώς και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης καθώς και οι διακριτοί ρόλοι έκαστου στην καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση είχε ως αρχηγικό μέλος τον 43χρονο, ο οποίος παράλληλα είχε και την ευθύνη της ανεύρεσης πελατών, ενώ τα άλλα τρία συλληφθέντα μέλη παρείχαν τους χώρους εγκατάστασης των καλλιεργειών. Επιπρόσθετα ο έτερος 43χρονος είχε την ευθύνη για τη διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης στην παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Όπως αποκαλύφθηκε, η οργάνωση είχε εγκαταστήσει εντός τριών (3) οικιών στη Νέα Πεντέλη, στο Γαλάτσι και στην Ψάθα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια-φυτώρια καλλιέργειας, με την υδροπονική μέθοδο, δενδρυλλίων κάνναβης ειδικών ποικιλιών (BLUE DREAM, CRITICAL).

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Διακόσια τέσσερα (204) δενδρύλλια ευρωπαϊκής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (BLUE DREAM και CRITICAL)

Δέκα επτά (17) κιλά και πεντακόσια ενενήντα οκτώ (598) γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας

Τρία (3) κιλά και οκτακόσια εξήντα (860) γραμμάρια χλωρά φύλλα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας

Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

Το χρηματικό ποσό των χιλίων εννιακοσίων τριάντα (1.930) ευρώ

Πέντε (5) συσκευές κινητών τηλεφώνων

Πλήρης εξοπλισμός (ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, φωτισμός, αερισμός, ύδρευση κ.λ.π.) εργαστηρίων-φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Παλαιό Φάληρο: Συλλήψεις για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.