Ανδρέας Κονδύλης: Η “σφαγή του Δράμαλη” έγινε στους παιδικούς σταθμούς (VIDEO)




 

O δήμαρχος Αλίμου,  φιλοξενήθηκε χθες στο LIVE NEWS, του Νίκου Ευαγγελάτου, στο EPSILON TV και μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους παιδικούς σταθμούς και τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν απέξω.

Στον Άλιμο “έκοψαν” 180 παιδιά, παρόλο που υπάρχουν πολλές ελεύθερες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Ο Ανδρέας Κονδύλης τόνισε ότι αν γινόταν σωστή κατανομή του ΕΣΠΑ, το πρόβλημα θα είχε λυθεί.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει γίνει η “σφαγή του Δράμαλη”. Πάνω από 40.000 παιδιά μένουν έξω. Σήμερα στο Δημαρχείο του Αλίμου και φαντάζομαι το ίδιο θα συνέβαινε σε όλα τα Δημαρχεία, έσπασαν τα τηλέφωνα από γονείς, που λένε τι θα κάνω με το παιδί μου.

Ζητούν από εμάς λύση. Όλη η αυτοδιοίκηση έχει πει εδώ και πολύ καιρό ότι η λύση είναι μία: Το ΕΣΠΑ που καλύπτει αυτά τα παιδιά, να διαθέσει περισσότερα χρήματα για αυτή τη δράση, για τους παιδικούς σταθμούς και λιγότερα για κάποιες άλλες. Τα χρήματα, το πως τα χωρίζουμε, είναι ζήτημα του κράτους, τα δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και εδώ πρέπει να δοθεί μια προτεραιότητα.

Στον Άλιμο σχεδόν τα μισά παιδιά, το 40%, μείνανε απέξω. Καταλαβαίνετε τι τραγικό πρόβλημα υπάρχει και προσέξτε: Στον Άλιμο για παράδειγμα έχουμε πολλές θέσεις δηλαδή θα μπορούσαμε να πάρουμε όλα τα παιδιά και να έχουμε και άλλες θέσεις διαθέσιμες. Το υπουργείο λέει δεν έχω λεφτά, σταματάω εδώ. Στον Άλιμο έδωσαν 213 θέσεις και 180 παιδιά τα έκοψαν.

Έχουμε και παιδιά που έχουν μείνει εκτός γιατί είχε συμπληρωθεί λάθος ο φάκελός τους. Και έχουμε και παιδιά που δεν έκαναν καθόλου αίτηση γιατί δεν του το επέτρεψαν, όπως τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα είναι πολύ περισσότερος ο κόσμος που έχει πρόβλημα και δεν εξυπηρετείται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.