Γλυφάδα: Πόλεμος με τα κουνούπια




Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Γλυφάδας. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εντοπισμού εστιών και καταπολέμησης των κουνουπιών.

Η καταπολέμηση περιλαμβάνει εντοπισμό και χαρτογράφηση εστιών, τακτική παρακολούθησή τους με δειγματοληψίες και ψεκασμό με εγκεκριμένα σκευάσματα. Ταυτόχρονα, ελέγχονται περίπου 800 φρεάτια ομβρίων στα οποία θα καταπολεμηθούν προνύμφες κουνουπιών με τη χρήση ειδικών ταμπλετών.

Οι περιοχές στις οποίες κατά προτεραιότητα πραγματοποιούνται οι αντικουνουπικοί ψεκασμοί είναι περιμετρικά του Γκολφ, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμματοφόρων, το ρέμα Κρήτης, το παραλιακό μέτωπο κατά μήκος των γραμμών του τραμ, η ευρύτερη περιοχή Αστεριών, το νεκροταφείο, το θέατρο Αιξωνής, το Ευγενίδειο Άλσος, καθώς επίσης και πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές και λοιποί χώροι πρασίνου και πάσης φύσεως υδατοσυλλογές που μπορεί να υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος έχει ζητηθεί από τον ανάδοχο η συνδρομή του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE CONOPS για την εφαρμογή ορθών πρακτικών διαχείρισης κουνουπιών και πιστοποίησης των αποτελεσμάτων των προαναφερόμενων εφαρμογών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.