“Η αλήθεια για το στόλο”




(Ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης)

Για την αληθινή ενημέρωση των συμπολιτών μας, σχετικά με την αγορά από το δήμο νέων οχημάτων – μηχανημάτων στην υπηρεσία καθαριότητας, κάνουμε κατ’ αρχήν ένα σχόλιο σήμερα και θα επανέλθουμε στη συνέχεια σε σχέση με το οικονομικό σκέλος αυτής της αγοράς.

Λέει για πολλοστή φορά ψέματα ο Γιάννης Κωνσταντάτος, όταν ισχυρίζεται ότι από το 2002 είχαν να αγοραστούν οχήματα – μηχανήματα στην υπηρεσία καθαριότητας. Και το κάνει αυτό συνειδητά και συστηματικά μόνο και μόνο για να συκοφαντεί ό,τι είχε γίνει προηγούμενα και κυρίως την παράταξή μας και τον Χρήστο Κορτζίδη. Ας κρίνουν οι πολίτες ένα δήμαρχο ο οποίος δεν περιορίζεται στο να προβάλλει το δικό του έργο, έστω και με την υπερβολή που γενικά τον χαρακτηρίζει, αλλά προσπαθεί συστηματικά με ψέματα να συκοφαντεί τους αντιπάλους του.

Η αλήθεια είναι η εξής:

Στο Ελληνικό – εκτός και αν αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο δήμο μας – την περίοδο 2007-2010 με την διοίκηση της παράταξής μας ο δήμος απόκτησε: 2 καινούργια απορριμματοφόρα, 1 καινούργιο πλυντήριο κάδων, 1 καινούργιο όχημα μεγάλη σκούπα, 2 καινούργια μικρά ανοιχτά ημιφορτηγά, 5 αυτοκίνητα επιβατικά από τα οποία ορισμένα χρησιμοποιούνταν από την υπηρεσία καθαριότητας. Ανακατασκευάστηκαν 2 νταλίκες, αγοράστηκαν 2 μεταχειρισμένοι τράκτορες σε πολύ καλή κατάσταση ο ένας 5ετίας και ο άλλος από τον ΟΔΔΥ, έγινε μετατροπή άλλου οχήματος με τοποθέτηση καινούργιας αρπάγης.

Με τον εξοπλισμό αυτό του Ελληνικού αλλά και της Αργυρούπολης και με το σταθμό μεταφόρτωσης του Ελληνικού (του οποίου την υποδομή επίσης βελτιώσαμε σημαντικά την περίοδο 2007-2010), μπορέσαμε από το Γενάρη του 2011, αμέσως μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση του ενιαίου δήμου, να διακόψουμε τη συνεργασία με εταιρεία που είχε ο πρώην δήμος Αργυρούπολης για τη μεταφόρτωση και μεταφορά των απορριμμάτων του στη Φυλή. Έτσι εξοικονομήσαμε ως δήμος το κόστος αυτής της συνεργασίας της τάξης των 400 περίπου χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Επίσης αποπληρώσαμε χρέος 500 χιλιάδων ευρώ που είχε ο πρώην δήμος Αργυρούπολης στην εν λόγω εταιρεία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.