Η ΔΙΑSOSH: Το ντοκιμαντέρ των μαθητών για το Ρέμα της Πικροδάφνης (VIDEO)




Η διάSOSη είναι μια ταινία μικρού μήκους / ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από τους μαθητές του Στ1 τμήματος του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου και αφορά στο Ρέμα της Πικροδάφνης.

Υπόθεση: Μια ομάδα μαθητών δημοτικού μαζί με τη δασκάλα τους πηγαίνουν να γνωρίσουν τις ομορφιές του ρέματος της Πικροδάφνης και να το καθαρίσουν.
Ανάμεσα στα παιδιά υπάρχει και κάποιο που έχει μάθει να «αφουγκράζεται» την ομορφιά της φύσης διαφορετικά από τα υπόλοιπα και να λαμβάνει μηνύματα που οι άλλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν.

Παράλληλα με τον καθαρισμό του ρέματος μια άλλη ιστορία εξελίσσεται. Ένα άγνωστο «έμβιο ον» έχει παγιδευτεί κατά λάθος σε έναν θάμνο στο ρέμα. Θα κατορθώσει να ξεφύγει και ποιοι θα το βοηθήσουν σε αυτή την τελευταία του προσπάθεια επιβίωσης; Μήπως η πιθανή διάσωση του «αγνώστου» να συμβολίζει και τη διάσωση του ρέματος;

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Επιμέλεια ταινίας: Χριστίνα Δελατόλα – Νίκος Καμήλος
Παραγωγή: 9ο Δημ. Σχ. Αγ. Δημητρίου Αττικής
Σενάριο: Μαθητές του Στ1
Πρωταγωνιστές: Μαθητές του Στ1
Κάμερα: Νίκος Χατζόπουλος
Μοντάζ: Νίκος Αράπογλου
Ηχογράφηση: Γιώργος Φλαμουρίδης (GFS-PRO Recording Studio – Productions)
Σχεδιασμός αφίσας/εξωφύλλου: Γιάννης Αγγέλου
Εκτύπωση: Σφραγιδομανία (facebook.com/sfragidomania)
Κυκλοφορία: 2016
Υπεύθυνη Προγράμματος: Χριστίνα Δελατόλα
Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Αλέξη, Νίκος Καμήλος, Κατερίνα Σακελλαρίου

Η ταινία θα διαγωνιστεί στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία» που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο -Σπίτι της Κύπρου.

Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ’- Ε’- Στ’ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.