Μια “θάλασσα κόσμος” στη Βάρκιζα (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Με τους «ONIRAMA» έπεσε η αυλαία του 2ου Μεσογειακού Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τίτλο «Μια θάλασσα τραγούδια» το οποίο πραγματοποιήθηκε, στις 30 Ιουνίου 1η και 2 Ιουλίου στην παραλία Βάρκιζας.

Το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη μουσική που ενώνει τους λαούς της Μεσογείου φέτος ήταν ένα πείραμα με τρεις διαφορετικές βραδιές, τρεις διαφορετικές συναυλίες με διαφορετικό ηχόχρωμα και κουλτούρα.

 

 

Την πρώτη βραδιά μετά το καλοσώρισμα του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο Στέφανος Κορκολής «συνάντησε» το Μίκη Θεοδωράκη με κλασικά έργα, διασκευές ορχηστρικών έργων και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη. Μια φωνή, ένα πιάνο και η χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Βούλας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λουντμίλα Καζάρτσεβα άγγιξαν τις ψυχές του κόσμου.

 

 

Τη δεύτερη μέρα ο Μιχάλης Τζουγανάκης με τη συναυλία «Παρελθόν και Μέλλον» μας ταξίδεψε σε όλη τη Μεσόγειο κάνοντας ένα ξεχωριστό σταθμό στην Κρήτη. Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης πάντρεψε την παραδοσιακή μουσική με το μοντέρνο ήχο και «συναντήθηκε» επί σκηνής με το γιό του Αλέξανδρο Τζουγανάκη και τις ταλαντούχες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή. Από την Κρήτη στην Κάτω Ιταλία και στο μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας.

 

 

Την αυλαία του Φεστιβάλ έκλεισε το δημοφιλές συγκρότημα ONIRAMA με τη συναυλία «Κλείσε τα μάτια» και το Θοδωρή Μαραντίνη να πλημμυρίζει τη σκηνή με τα τραγούδια τους, την κίνηση, την ενέργεια και την επικοινωνία του με το κοινό. Οι ONIRAMA έκαναν ένα μικρό αφιέρωμα στο Λουκιανό Κηλαηδόνη ξεσηκώνοντας τον κόσμο και εκείνο τους αποθέωσε χορεύοντας και τραγουδώντας μαζί τους.

Το Φεστιβάλ εκτός από το πλήθος κόσμου παρακολούθησαν και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ψαλλίδας, η Αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ Μαρία Μπραϊμνιώτη, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαμιχαήλ και Μιχάλης Ανδριόπουλος, η εντεταλμένη σύμβουλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Νανα Κάραγιαν, οι σύμβουλοι του Ο.Α.Π.Π.Α. κ.κ. Σφήκα, Βαρδαβάς και Χαζτηστεφάνου, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βούλας Νατάσα Κουρεντζή, οι τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Καλύβας και Μελέτη, ο συμπαραστάτης του Δημότη Σωτήρης Ελευθερίου και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δώρα Τριάντη.

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.