Παλαιό Φάληρο: Αντιπαράθεση για τους Ρομά που κατασκηνώνουν στην παραλία (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Κάποιες φωτογραφίες με Ρομά να κοιμούνται στρωματσάδα στην παραλία που ανέβασε στο facebook ο επικεφαλής του συνδυασμού “Eμείς για το Φάληρο”, Δημήτρης Πιτούλης προκάλεσαν την αντίδραση του αντιδημάρχου πόλης, Θεόδωρου Κανέλου.

“Μετά τις χειμερινές τους διακοπές στις γειτονιές στο Π. Φάληρο, αρχίζουν τις καλοκαιρινές!!! Οι ιθύνοντες δημιουργούν τουριστικό ρεύμα όλο το χρόνο!!! Η ανάπλαση ξεκίνησε. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι. #free #camping! Παραλία Π. Φαλήρου” έγραψε ο Δημήτρης Πιτούλης.

Μετά τις χειμερινές τους διακοπές στις γειτονιές στο Π. Φάληρο, αρχίζουν τις καλοκαιρινές!!! Οι ιθύνοντες δημιουργούν το…

Опубліковано Δημήτρης Πιτούλης 8 липня 2017 р.

Και η απάντηση του αντιδημάρχου:

“κ. Πιτουλη αντί να φωτογραφίζετε το γεγονός γιατί δεν τηλεφωνήσατε στο αστυνομικό τμήμα ή στην Αστυνομική διεύθυνση να παρέμβει όπως έχει δικαίωμα κάθε πολίτης να κάνει;
Ίσως το κάνατε και διαπιστώσατε ότι δεν είναι εύκολο και παρόλα αυτά θελήσατε να στρέψετε την κοινή γνώμη εναντίον μας και να μεταθέσετε τις ευθύνες σε εμάς. Παρόλα αυτά επειδή δεν συνηθίζω να πετώ το «μπαλάκι» των ευθυνών σε άλλους και επειδή κατανοώ σε βάθος το πρόβλημα που δεν σταματά μόνο στην δυσφήμιση της πόλης μας, αλλά δημιουργεί και κλίμα ανασφάλειας στους δημότες, με προσωπική παρέμβαση και με ότι πιθανόν συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια τόσο την δική μου όσο και της οικογένειας μου, έχω απομακρύνει, όπως σίγουρα γνωρίζετε, μέχρι τώρα πολλούς «καταληψίες» άστεγους από την παραλία και από την πλατεία Φλοίσβου. Εχθές οι Ρομά που βλέπουμε στην φωτό που αναρτήσατε απομακρύνθηκαν με επέμβαση της αστυνομίας κατόπιν ενεργειών του Δήμου και στην απομάκρυνση τους συμμετείχα επίσης”.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι μεγάλο θέμα με τους Ρομά που κατασκηνώνουν στις παραλίες υπάρχει και στην Βάρκιζα. Ο δήμος έχει κάνει σύμβαση με εταιρία Security, για να τους απομακρύνει αλλά το πρόβλημα παραμένει.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.