Το Seatrac ξανά στην παραλία της Γλυφάδας




Στην παραλία της Γλυφάδας τοποθετήθηκε και πάλι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθετήθηκε εκ νέου ειδικός διάδρομος, ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό, αλλά και ομπρέλες, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.

Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Κατά την περσινή χρονιά, το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας σημείωσε ρεκόρ χρήσης, αλλά και πανελλαδική πρωτιά. Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρία που τοποθέτησε τον πρότυπο μηχανισμό Seatrac, από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την θερινή περίοδο στην επικράτεια, το Seatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες. Ειδικότερα, στο τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 1355 χρήσεις. Ο μέσος όρος χρήσεων ήταν περίπου 15 ανά ημέρα, ενώ υπήρξαν μέρες που ο αριθμός χρήσεων ξεπέρασε τις 30.

«Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να απολαμβάνουμε το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον αυτονόητο λόγο, το Seatrac βρίσκεται έτοιμο προς χρήση και πάλι στην παραλία της Γλυφάδας μας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Η ολοκληρωμένη υποδομή για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία που εγκατέστησε ο Δήμος μας στην παραλία της πόλης, σημείωσε πέρυσι ρεκόρ χρήσης και πανελλαδική πρωτιά! Ακριβώς γιατί η όλη εγκατάσταση υπήρξε η πλέον φιλόξενη και κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη. Φέτος, στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία πλέον παραλία μας, φιλοδοξούμε να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ, να κρατήσουμε την πρωτιά και να συνεχίσουμε από κάθε άποψη να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή φιλοξενία και ζεστασιά σε όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία».

«Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες, στα πλαίσια της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και της αρμονικής συνύπαρξης όλων», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας για τα άτομα με αναπηρίες, Στέλιος Κουρουπάκης. «Ας φροντίζουμε όλοι, ό,τι μας προσφέρεται να το προστατεύουμε και να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας, για να έχει λόγο η έννοια της κοινότητας. Εύχομαι σε όλους σας καλή απόλαυση της θάλασσας και του καλοκαιριού», πρόσθεσε.

Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Πρόκειται για μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτήθηκε καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετήθηκε. Επομένως, μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.