Ανδρέας Κονδύλης: Δεν επιδιώκω τη δημοσιότητα για να επανεκλεγώ (VIDEO)




 

Μεγάλο αφιέρωμα στον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, με αφορμή τη συμμετοχή στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “Καζαντζάκης”, έκανε η εκπομπή Summer Style του Epsilon TV.

Ο Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για την εμπειρία του από τα γυρίσματα, για τη συμμετοχή του στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Τίποτα δεν ήτανε”, της φίλης του Μαρίνας Καλογήρου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν εκμεταλλεύεται τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, για να κερδίσει δημοσιότητα, ώστε να επανεκλεγεί δήμαρχος.

 

 

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Ανδρέας Κονδύλης είναι ένας από τους νεότερους δημάρχους της Αττικής. Είναι μόλις 38 ετών, δικηγόρος στο επάγγελμα και είναι ένας άνθρωπος που αν τον δεις στο δρόμο ίσως δυσκολευτείς να μαντέψεις ότι είναι ο δήμαρχος Αλίμου.

Πριν λίγο καιρό ο Ανδρέας Κονδύλης, βρέθηκε στο στούντιο όχι για να μιλήσει σε κάποια εκπομπή για τα μεγάλα θέματα της πόλης αλλά για να πάρει μέρος στο βίντεο κλιπ της αγαπημένης του φίλης της ηθοποιού Μαρίνας Καλογήρου, στο τραγούδι της “Τίποτα δεν ήτανε”.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Νομίζω ότι αυτά είναι μικρές πινελιές που δίνουν μια ομορφιά στη ζωή μας. Δηλαδή το να έχω ένα καλό φίλο που να ασχολείται με την τέχνη και να κάνει κάτι δημιουργικό, είναι όμορφο και είναι ακόμη ομορφότερο αν μπορώ εγώ να συμμετάσχω και να τον βοηθήσω.

Γενικά όσον αφορά την τέχνη προσπαθούμε να δώσουμε στον κόσμο, πολλά ερεθίσματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ο πολυτάλαντος δήμαρχος Αλίμου, μίλησε στην εκπομπή και αποκάλυψε ότι πρόσφατα έκανε ένα πέρασμα ως ηθοποιός στην πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “Νίκος Καζαντζάκης που θα προβληθεί στο σινεμά τον Νοέμβριο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Αυτό θα σας πω πως προέκυψε. Ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι ο Γιάννης ο Σμαραγδής, που θεωρώ ότι είναι ένας κορυφαίος δημιουργός και σκηνοθέτης, να μας εγκαινιάσει το δημοτικό μας κινηματογράφο.

Εκεί λοιπόν γνωριστήκαμε και μιλήσαμε για την ταινία του, τον Καζαντζάκη.

Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, το σενάριο είναι πολύ συγκινητικό, όσοι βλέπουν το υλικό απ αυτό που έχει γυρίσει ο Σμαραγδής, βάζουν τα κλάματα.

Εκεί είχαμε την ιδέα μαζί με το σκηνοθέτη που κάνει σε κάθε ταινία του ένα μικρό πέρασμα, να μπω και εγώ στο πλάνο, μαζί με κάποιους άλλους πολύ κοντινούς του φίλους και συνεργάτες που έχουν σχέση με τον Καζαντζάκη.

Μπήκαμε όλοι σ ένα πλάνο, σε μια σκηνή της ταινίας όπου είμαστε σε μια δεξίωση τη δεκαετία του ’30, σ ένα σαλόνι υποτίθεται που συναντάει ο Καζαντζάκης τη μέλλουσα σύζυγό του.

Είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον για μένα, οφείλω να σας πω, σκεφτόμουν πώς τόσο μεγάλοι δημιουργοί παράγουν και δημιουργούν διαμάντια στην Ελλάδα με πολύ φτωχά μέσα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Μπορούμε να πούμε ότι είναι και μια εκμετάλλευση σε εισαγωγικά για παράδειγμα ο Απόστολος Γκλέτσος ένας ηθοποιός που έγινε Δήμαρχος για να έχει την αποδοχή του κόσμου σας πέρασε ποτέ απ το μυαλό, να με δουν και σε μια ταινία ώστε να ξαναβγώ δήμαρχος, να με αποδεχθούν;

ANΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Όχι,  γιατί νομίζω, ο λαός μας δεν είναι τόσο συνηθισμένος ώστε να τα αποδέχεται σαν κάτι που προσφέρει στο image ενός πολιτικού. Δηλαδή ο Τζουλιάνι ο Δήμαρχος της Ν. Υόρκης είχε πάρει μέρος σε ταινίες όπου έκανε το Δήμαρχο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Μια και είπαμε για τον Α. Γκλέτσο πώς σας φαίνεται σαν Δήμαρχος που είναι και συνάδελφός σας?

ANΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Κοιτάξτε έχω την εντύπωση ότι είναι επιτυχημένος. Και είναι επιτυχημένος γιατί, την πρώτη φορά ας πούμε ότι τον βοήθησε το όνομά του, η αναγνωρισιμότητα κλπ.

Τη δεύτερη φορά σε έχουν δοκιμάσει πια οι πολίτες και μόνο αν είσαι σωστός και καλός σε αυτό που κάνεις και σε ό,τι έχεις να παρουσιάσεις σε ξαναεπιλέγουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Βλέπουμε τελευταία τους νέους οι οποίοι έχουν μια αποστροφή προς τα κοινά και την πολιτική. Εσείς πώς αποφασίσατε τόσο νέος άνθρωπος να ασχοληθείτε και να μπείτε γερά μέσα στην πολιτική;

ANΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι αρκετοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά. Νομίζω ότι, όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι τη λύση δεν πρέπει να την περιμένουμε από κάποιον σωτήρα.

Καλή είναι η αγανάκτηση, η οργή, αλλά πρέπει να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα.

Πρέπει να πιάσω με τα χέρια μου μόνος μου, να δημιουργήσω αυτό που θέλω για την πόλη μου, τον τόπο μου, τη χώρα μου.

Νομίζω, ότι η νέα γενιά εκεί πρέπει να στραφεί και σε αυτό το πλαίσιο είναι που κι εγώ δραστηριοποιήθηκα.

Είπα φτάνει, ναι καλή η αγανάκτηση τα άσχημα που διαπιστώνουμε, αλλά να πιάσουμε να τα διορθώσουμε οι ίδιοι.

Νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει την αλλαγή. Θέλει το καινούριο ο κόσμος, πολλές φορές συμβαδίζει και το νέος σε ηλικία με το νέος στο μυαλό και σε ιδέες, γι αυτός είναι που στρέφονται σε νέους ανθρώπους οι ψηφοφόροι, η κοινωνία. Βλέπετε στη Γαλλία βγήκε συνομήλικός μου, Πρόεδρος της Γαλλίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Καινοτόμο είναι ότι μπήκε ένας συνάδελφός σας ο Ηλίας ο Ψινάκης μέσα κι έγινε Δήμαρχος.

Πώς βλέπετε το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που ήταν μάνατζερ έγινε Δήμαρχος?

ANΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Μάλλον θετικά το βλέπω. Άνθρωποι που ξέρουν να μανατζάρουν και που ξέρουν επιχειρηματικά να διαχειρίζονται καταστάσεις, δηλαδή να παίρνουν μια κατάσταση να την οδηγούν σε κάτι καλύτερο, σε κάτι θετικό, είναι άνθρωποι που χρειάζονται στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση.

Δηλαδή προτιμώ χίλιες φορές τον κ. Ψινάκη από κάποιον που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και παρόλα αυτά αναλαμβάνει ένα κρίσιμο πόστο στην αυτοδιοίκηση, στην κυβέρνηση κλπ.

Είναι καλό που ένας άνθρωπος από τον ιδιωτικό τομέα και τη show bizz έγινε δήμαρχος, τώρα και η πράξη θα αποδείξει αν θα μπορέσει και σαν Δήμαρχος να είναι επιτυχημένος.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.