Επίτιμος Δημότης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο Αθανάσιος Μαρτίνος




Έναν ξεχωριστό άνθρωπο που έχει αγκαλιάσει τους κατοίκους της Σύρου από την πρώτη στιγμή. Ο λόγος για τον Εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο που αν και επιθυμούσε από την αρχή να μην γίνονται γνωστές οι δωρεές του, είναι γνωστό πως έχει βοηθήσει πολλές ενορίες στην πόλη μας και αρκετούς στο νησί.

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Καταστήματος της Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε απόψε σεμνή και ταυτόχρονα λαμπρή τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως και της Σύρου κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ,του εκπροσώπου του Επισκόπου της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, π.Αντώνιο Βουτσίνο, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου και Εφημερίων της Σύρου, Εκπαιδευτικών και μαθητών του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως, των κ.κ. Στυλιανού Νιώτη και Γ.Προκοπίου,της κας Ζωής Ράπτη, Γραμματέως Σχέσεων Κοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας και των Πολιτευτών Κυκλάδων της Νέας Δημικρατίας κας Μονογυιού και κ. Βακόνδιου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δούναβης διάβασε το σχετικό Πρακτικό και την Απόφαση και στη συνέχεια τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο προσφώνησε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσφορά του και του παρέδωσε την αναμνηστική πλακέτα και το τιμητικό πιττάκιο.

Την εκδήλωση επέλεξε ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και μεταξύ άλλων είπε ότι «η σημερινή τιμή προς το πρόσωπό μου, μου δίνει μεγαλύτερη ευθύνη,ώστε να είμαι ακόμα πιο κοντά, τόσο στην Ιερά Μητρόπολη και το έργο της, όσο και στη Σύρο».

Η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με τους χαιρετισμούς του εκπροσώπου της Καθολικής Εκκλησίας, π. Αντώνη και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Μάκη Δαδάου.

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.