Η ισχύς εν τη ενώσει




Άρχισε να αποδίδει καρπούς η συνεργασία των δήμων, Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, που έχουν συστήσει το «Σύνδεσμο Δήμων Νοτίου Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.)» με σκοπό την απορρόφηση κονδυλίων για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη των πόλεων.

Χθες, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, η πρόταση για τις «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)», που υποβλήθηκε με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Καλλιθέας, σε συνεργασία με τους Δήμους Αλίμου και Π.Φαλήρου.

Η πρόταση αυτή προέκυψε μέσα από συνεργασία του Παντείου Πανεπιστημίου, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα « Σταύρος Νιάρχος».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή εγκρίθηκε μετά από ανταγωνιστική διαδικασία, μέσα από την οποία ο δήμος Καλλιθέας κατατάχθηκε τρίτος στην συνολική βαθμολογία των κριτηρίων.

Το πρόγραμμα είναι ύψους 35.240.000 ευρώ και θα εξειδικευτεί με βάση την έγκριση της Περιφέρειας.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε: 

“Η ισχύς εν τη ενώσει!! Ευχαριστώ τους φίλους Δημάρχους Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και Π.Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη για την άψογη και πρωτοποριακή συνεργασία!!
Η κοινή πρότασή μας, ύψους 35.200.000 € για την παραλία μας, μόλις εγκρίθηκε!!”

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.