Άλιμος: Ο γητευτής των περιστεριών (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




menelaoskolaz

Τριάντα ολόκληρα χρόνια ο Μενέλαος  πηγαίνει χειμώνα-καλοκαίρι, κάθε μέρα, στην “Ακτή του Ήλιου”, κάνει το μπανάκι του και ταΐζει τα περιστέρια (δεκαοχτούρες για την ακρίβεια).

Ναυτικός μέχρι τα πενήντα, τώρα κοντεύει τα 80, έρχεται με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο από την Καλλιθέα.

Χωρίς να ενοχλεί κανένα ο σεβάσμιος αυτός άνθρωπος που είναι πάντα με το χαμόγελο στο στόμα, βρήκε τον παράδεισό του, εδώ.

“Κύριος είναι μόνος Ένας, οι άλλοι είμαστε απλώς οδοντόκρεμες, σκέτο Μενέλαος, είπε όταν τον φώναξα κύριο Μενέλαο”

Άλλοι στην ηλικία του είναι κλεισμένοι στα καφενεία, αλλά ο Μενέλαος αν δεν πάρει έστω και μια μέρα το ιώδιο της θάλασσας, δεν μπορεί να ζήσει. Βέβαια μπορεί να τον κρατάει έτσι στη ζωή το γεγονός ότι δεν παντρεύτηκε, αλλά δεν έχει σημασία. Μπάνιο έμαθε εδώ, παρόλο που που μέχρι τα πενήντα θαλασσοδερνόταν στα καράβια, αφού το επάγγελμά του ήταν ναυτικός. Ναυτικός που έμαθε να κολυμπάει στα πενήντα!

Ο Μενέλαος ερχόταν εδώ στον Άλιμο, όταν είχε ανοίξει την οργανωμένη παραλία ο ΕΟΤ, τη δεκαετία του 80΄.

Τότε που δεν είχε γίνει ακόμη ο βιολογικός καθαρισμός στην Ψυττάλεια και το μπάνιο στο Σαρωνικό ήταν απαγορευτικό.

“Δυο έρχονται και τα ταΐζω με τη χούφτα. Στα άλλα τους ρίχνω την τροφή κάτω . Μάλλον θεωρούν ότι το τάισμα με τη χούφτα είναι προνόμιο μόνο αυτών των δύο και δεν έρχονται. Παλιά επί ΕΟΤ ήταν μαύρα χάλια εδώ. Τώρα οι άνθρωποι κρατάνε την παραλία καθαρή και την προσέχουν” μας λέει.

Τόση ηρεμία είναι πραγματική ευτυχία. Ο γητευτής των περιστεριών την ανακάλυψε στα πενήντα. Μέχρι τότε χαρτόπαιζε στα καφενεία. “Ήμουν νευρικός πολύ δεν μπορούσα να σταθώ σε ένα μέρος, να ηρεμήσω…Αυτά τώρα είναι παρελθόν. Μόνο μια μέρα το χρόνο δεν έρχομαι που πηγαίνω στο χωριό μου. Μόνο μια μέρα…”

Να είσαι καλά Μενέλαε και να είσαι εκεί ακόμη για πολλά μα πολλά χρόνια και να σε προσέχουν οι υπεύθυνοι της πλαζ, σαν τα μάτια τους!  (Θα τον δείτε κατεβαίνοντας από την κεντρική είσοδο, στην πρασιά δεξιά, κάτω από τα αλμυρίκια. Αν του πιάσετε κουβέντα, σίγουρα θα βγείτε σοφότεροι.

Είπαμε το ιώδιο ανοίγει τον εγκέφαλο. Πόσο μάλλον αν το εισπνέεις 365 μέρες (άντε 364) το χρόνο!

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2672016 21059 πμ.bmp Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2672016 21152 πμ.bmp 20160721_115211 20160720_131813 20160720_131721

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.