Ανδρέας Κονδύλης στη Βουλή: “Ένα μπάνιο είχαμε και αυτό μας το κόψανε, λέει ο κόσμος” (VIDEO)




 

 

Η παρέμβαση του δημάρχους Αλίμου σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή (Επιτροπή Περιβάλλοντος) στη συνεδρίαση για την πετρελαιοκηλίδα:

 

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω το συναίσθημα που επικρατεί στους πολίτες του Αλίμου, είναι η βαθιά απελπισία και ο θυμός και ταυτόχρονα στους επαγγελματίες, στους αλιείς και τους επιχειρηματίες, η απόγνωση.

Ο κόσμος λέει μια κουβέντα: Ένα μπάνιο είχαμε και αυτό μας το κόψανε.

Τώρα ποιοι το κόψανε οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Και καλό είναι να μην κοιτάμε μόνο την κορυφή τον υπουργό, γιατί υπάρχουν στη χώρα μας δεκάδες, εκατοντάδες, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς και υπάλληλοι που εμπλέκονται και πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Για αυτό με τον σηνάδελφο τον δήμαρχο της Γλυφάδας καταθέσαμε τη μήνυση στον εισαγγελέα περιβάλλοντος, γιατί πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Σήμερα επειδή η κρίση είναι σε εξέλιξη έχουμε πει ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη και να ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε το κακό.

Θα ήθελα να υπάρξει κάποια στιγμή μια άλλη κουλτούρα στη συνεργασία κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης. Να μην φτάνουμε να συνεργαζόμαστε μόνο στις καταστροφές. Να έχουμε διαρκώς μια δημιουργική συνεργασία για να μπορέσουμε να πάμε τον τόπο μπροστά.

Θα κάνω τις ακόλουθες προτάσεις για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει:

Εντατικοποίηση των εργασιών που γίνονται στο παραλιακό μέτωπο. Στον Άλιμο χρειάζεται παρέμβαση σε 7 σημεία. Από αυτά σήμερα επιχειρούμε στο ένα. Σε αυτό που έχει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Αν περιμένουμε να τελειώσουμε από το πρώτο για να πάμε στα άλλα δεν κάνουμε δουλειά. Χρειάζονται περισσότερα χέρια, περισσότερα αναλώσιμα ταυτόχρονα, προτού εξελιχθεί το φαινόμενο.

 Χρειάζεται από τον ειδικό κωδικό του υπουργείου Εσωτερικών για τις έκτακτες και απρόβλεπτες καταστάσεις, να μας διατεθούν κάποια χρηματικά ποσά διότι εμείς έχουμε κάνει δαπάνες και θα κάνουμε και άλλες.

Είναι άδικο να σηκώσουμε στις πλάτες μας δαπάνες που δεν μας αντιστοιχούν.

Θα θέλαμε να εκπονηθεί ένα πλάνο ενεργειών.Ένα πλάνο δράσης οργανωμένο για να αποδοθούν το συντομότερο οι ακτές μας στους πολίτες και στους τουρίστες, ασφαλείς.

Μέχρι πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες; Θα παρέμβουμε στον πυθμένα της θάλασσας που κατακάθεται το μαζούτ και δηλητηριάζει τα πάντα.

Θα κάνουμε καθαρισμό στις ακτές και με ποιο τρόπο; Θα φέρουμε άμμο για να ρίξουμε από πάνω;

Θα κάνουμε μετρήσεις στο νερό και από ποιον φορέα και κάθε πότε;

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.