Δήμος Αλίμου: Υπερπαραγωγή το νέο πρόγραμμα του ΘΟΠΑΑ




Mέχρι και μαθήματα Ραδιοφωνικής Παραγωγής, περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, που εμπλουτίζεται με νέες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Όλα τα Τμήματα του ΘΟΠΑΑ για την περίοδο 2017-2018, παρουσιάστηκαν από τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη ενώ την ευθύνη για τον σχεδιασμό είχαν ο πρόεδρος του οργανισμού, Αρτέμης Καραμολέγκος και ο αντιπρόεδρος Νίκος Αλβανός.

Ο δήμαρχος Aλίμου προλογίζει το νέο πρόγραμμα με στίχους του Λάκη Λαζόπουλου:

Υπάρχει ένα τραγούδι σε στίχους του Λάκη Λαζόπουλου.

Λέει: «Ψάξε στ’ όνειρό μας, μήπως και βρούμε πουθενά τον εαυτό μας, ίσως το λάθος να μην ήτανε δικό μας».
Δικό μας ή όχι το λάθος, φαίνεται ότι έγινε και μας βασανίζει.
Χάθηκε η ανεμελιά, το κέφι, η έμπνευση, το ξέδωμα, η αναψυχή…
«Ψάξε στ’ όνειρό μας, μήπως έχουμε ξεχάσει, αυτό που απέναντι μπορεί να μας περάσει».
Ας ψάξουμε λοιπόν στο όνειρο, μήπως και θυμηθούμε το παιχνίδι, τη χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής. Ας ψάξουμε στο όνειρο, μήπως νοσταλγήσουμε την αγάπη για τους άλλους και τελικά… την αγάπη για τον ίδιο μας τον εαυτό. Καλή χρονιά, καλά μαθήματα!

Σας ευχαριστώ
Ανδρέας Κονδύλης
Δήμαρχος Αλίμου

«Κιβωτός» Πολιτισμού και Αθλητισμού, για μια ακόμα χρονιά, ο Θ.Ο.Π.Α.Α. εμπλουτίζει και με νέες ενότητες τα προγράμματά του και μεταμορφώνεται σε ποτάμι γεμάτο χρώματα, ήχους και εικόνες.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από τη συμμετοχή όλων μας στον κόσμο της τέχνης και της άθλησης.

Αρτέμης Καραμολέγκος
Πρόεδρος Θ.Ο.Π.Α.Α.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

θέατρο
Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων
Το θέατρο ή «Θείο Ιατρείο» προσφέρεται στη ζωή σαν ένα ιδιαίτερο εργαλείο θέασης. Οφείλει να προηγείται της ζωής και το απόσταγμα της τριβής μας με αυτό, να μπαίνει στη φαρέτρα της γνώσης μας, για να μαλακώσει και να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την ύπαρξή μας. Απλούστατα,
λοιπόν… ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ!

* Θεατρική Σκηνή ‘‘Κάρολος Κουν’’, Κάτω Καλαμάκι
«Τώρα Παίζουμε»
Σωματικό θέατρο, παραμύθια και πολύ παιχνίδι!
Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του σωματικού θεάτρου και του παιχνιδιού. Μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε και να συνδημιουργούμε. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης, η αποδοχή του εαυτού μας και του διαφορετικού, καθώς και η ανακάλυψη της χαράς της δημιουργίας.
Τμήμα Παιδικό 4-6 ετών / Τμήμα Παιδικό 6-7 ετών
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι * 4ο Δημοτικό Αλίμου

«Τώρα Παίζουμε»
Παιδική Θεατρική Ομάδα
Με εργαλεία το σωματικό-αυτοσχεδιαστικό θέατρο, τη μέθοδο του devised theater (θέατρο της επινόησης), τη φαντασία μας και τη βαθιά μας επιθυμία να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, δοκιμάζουμε ν’ αφηγηθούμε μια ιστορία, να δημιουργήσουμε τη δική μας
παράσταση. Και φέτος μας περιμένει πολύ παιχνίδι, χαρά, αυτοσχεδιασμοί και μία υπέροχη ομάδα!
Τμήμα Παιδικό 8-12 ετών
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Ομάδα Θεατρικής Δημιουργίας Εφήβων/Νέων
Με το σωματικό-αυτοσχεδιαστικό devised theater (θέατρο της επινόησης) αφηγούμαστε μια ιστορία, δημιουργούμε τη δική μας παράσταση.
Μας περιμένουν και φέτος αυτοσχεδιασμοί, πολύ παιχνίδι, στίχοι στο χαρτί, επιθυμίες και αναζητήσεις που δεν τελειώνουν ποτέ. Ένα ταξίδι στην έκφραση, την ελευθερία, τη χαρά, τον προβληματισμό και την επιθυμία για βαθιά επικοινωνία.
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Χορός & Άσκηση
Μπαλέτο
Με το μπαλέτο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον χορό, την κίνηση, τη μουσική, τον ρυθμό, ενώ συνυπάρχουν δημιουργικά με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Είναι τρόπος έκφρασης, εκγύμνασης, εκτόνωσης αλλά και πειθαρχίας.
Τμήματα παιδικά 4-16 ετών
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι * Λυσικράτους και Άρεως

Χορός Γονείς-Παιδιά
Ρυθμός! Κίνηση! Μουσική! Όλα αυτά μαζί στο πιο όμορφο, στο πιο μελωδικό, στο πιο μαγικό μάθημα πολιτισμού και τέχνης για μικρά παιδιά, που έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν σε μια ομάδα που απαρτίζεται τόσο από παιδάκια, όσο και από ενήλικες. Μαθαίνουν να
περιμένουν, να μοιράζονται, να κινούνται με τον ρυθμό.
Τμήμα γονείς-παιδιά 2-3 ετών
Τμήμα γονείς-παιδιά 3-4 ετών
* Λυσικράτους και Άρεως

Σύγχρονος Χορός / Contemporary dance
Ο σύγχρονος χορός είναι μια υπόσχεση για την εξερεύνηση κάθε πτυχής της κίνησης. Το μάθημα θα είναι μια γνωριμία με τις βασικές τεχνικές του σύγχρονου χορού, που θα τις αναζητήσουμε μέσα από δομημένους συνδυασμούς αλλά και αυτοσχεδιασμό. Θα είναι, όμως, και μια απόπειρα να καταλάβουμε τις βασικές λειτουργίες και ευκολίες του σώματος, να παίξουμε με τον ρυθμό και με τον χώρο.

Τμήμα ενηλίκων
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Χορευτικός Αυτοσχεδιασμός
Το μάθημα αποτελείται από ένα απλό χορευτικό ζέσταμα, ενώ, συνεχίζοντας με χορευτικές οδηγίες, ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες του σώματός μας, χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας, τον ρυθμό και τον χώρο.
Μικτό τμήμα εφήβων/ενηλίκων
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί

Σας προσκαλούμε σ’ ένα ταξίδι στην ελληνική μουσική και τη χορευτική
παράδοση.

Τμήμα ενηλίκων
* Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι * 1ο Δημοτικό, Αλίμου
* Αγ, Δημητρίου 68, Αμπελάκια

Tribal Fusion Bellydance

Ένας χορός εμπνευσμένος από τους χορούς του κόσμου. Ένα μείγμα oriental, ινδικού, flamenco και σύγχρονων στοιχείων, που ενώνει τις παραδόσεις και τα στυλ και ελευθερώνει τον νου, το σώμα και την ενέργειά μας.

Τμήμα μικτό άνω των 9 ετών
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Bollywood Dance

Με στοιχεία ινδικών και ανατολίτικων χορών, jazz, hip-hop και musical dance, αυτός ο χορός μας γεμίζει ρυθμό, χαρά και εκφραστικότητα και οδηγεί σε έκρηξη θετικής ενέργειας!
Τμήμα παιδικό 6-12 ετών
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Flamenco

Το Φλαμένκο είναι ένας ιδιαίτερος χορός, μια κουλτούρα που είναι ζωντανή και συνεχίζει να εξελίσσεται στις μέρες μας. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι πως η ταυτότητά του, κάθε φορά, διαμορφώνεται μέσα από τους καλλιτέχνες που εκφράζονται με αυτόν.

Πρόκειται για χορό διαχρονικό, που εκπέμπει το συναίσθημα και την ένταση του χθες
και του σήμερα. Γι’ αυτό τον λόγο, όσον αφορά στην έκφραση, τα παιδιά έχουν αμέτρητες δυνατότητες. Τα παιδιά «γίνονται» πολύ εύκολα Φλαμένκο.
Τμήμα ενηλίκων / Τμήμα εφήβων
* Λυσικράτους και Άρεως

Street Latin ( Salsa/Bachata/Merengue/Reggaeton)

Με συστηματικό τρόπο που μετατρέπει την κάθε ώρα σε διασκέδαση, μεταδίδουμε γνώσεις για τη μουσική, τον χορό και την ιστορία της αφροκουβανέζικης κουλτούρας. Στη διάρκεια του μαθήματος διδάσκονται φιγούρες, τεχνική, man’s/lady’s styling.

H Agnes de Milles είπε ότι «η πιο αληθινή έκφραση των ανθρώπων είναι μέσα από το χορό και τη
μουσική τους, γιατί το σώμα ποτέ δεν λέει ψέματα». Μάθε, λοιπόν, τη γλώσσα που έχει τόσες διαλέκτους, όσες είναι και οι άνθρωποι που τις μιλάνε. Μάθε τη γλώσσα της λάτιν μουσικής και μίλα με τον δικό σου τρόπο.
Τμήμα ενηλίκων / Τμήμα εφήβων
* Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι * Λυσικράτους και Άρεως

Tango

Το αργεντίνικο Tango είναι ένας από τους πρώτους αστικούς χορούς, κομψός κι αισθησιακός με μια τρυφερή αγκαλιά αλλά και κοφτές κινήσεις. Γυμνάζει σε μια χορευτική γλώσσα απαράμιλλης ομορφιάς, σε μια σχέση χωρίς λόγια, στην πανανθρώπινη ιδέα του έρωτα και της επαφής.
Στο μάθημα θα δούμε την τεχνική αυτής της γλώσσας, θα την συνταιριάξουμε με την μουσική της και, φυσικά, θα αφεθούμε να μας ταξιδέψει.

Τμήμα ενηλίκων Αρχάριο / Τμήμα ενηλίκων Μεσαίο
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Salsa

Με τον γρήγορο ρυθμό της και κινήσεις που ζαλίζουν η Salsa έχει γίνει συνώνυμο της διασκέδασης με Latin μουσική σ’ όλο τον κόσμο. Στο μάθημα θα χορέψουμε κυρίως κουβανέζικη Salsa, τον παιχνιδιάρικο και κοφτό χορό του Cha-cha-cha και την αισθησιακή και αργή Rumba.

Σκοπός μας είναι να διασκεδάσουμε και ν’ ανακαλύψουμε το παιχνίδι της λεκάνης μας και του ερωτισμού, όπως μας έρχεται από την Λατινική Αμερική.
Τμήμα ενηλίκων
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Yoga

Πρόκειται για ένα είδος σωματικής, πνευματικής και διανοητικής άσκησης. Συνδυάζοντας απόλυτα την αναπνοή με την κίνησή μας, το σώμα δυναμώνει, ευθυγραμμίζεται και αποκτά ευλυγισία. Ο νους συγκεντρώνεται και η σκέψη γίνεται διαυγής, ενώ αποκτούμε ένα συνολικό αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας.
Τμήματα ενηλίκων πρωινά / Τμήματα ενηλίκων απογευματινά
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι * Αγ. Δημητρίου 68, Αμπελάκια

Pilates

Η βασική αρχή της μεθόδου είναι ο έλεγχος και η σταθερότητα του κέντρου του σώματος, δηλαδή της ζώνης της κοιλιακής χώρας. Όλη η δύναμη που πηγάζει από το κέντρο διοχετεύεται στα άκρα με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτά να μπορούν να κινηθούν χαλαρά, απαλλαγμένα από εντάσεις.

Οι μύες ενεργοποιούνται και εξισορροπούνται μεταξύ τους, η σπονδυλική στήλη και ο κορμός σταθεροποιούνται, το σώμα ευθυγραμμίζεται και όλο το ανθρώπινο σύστημα εκπαιδεύεται να κινείται σωστά και πιο αποτελεσματικά.
Τμήματα ενηλίκων πρωινά / Τμήματα ενηλίκων απογευματινά
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι * Αγ. Δημητρίου 68, Αμπελάκια

Διαλογισμός

«Τι είναι λοιπόν ο διαλογισμός; Διαλογισμός είναι να χαίρεσαι με την ίδια σου την παρουσία, διαλογισμός είναι να χαίρεσαι με την ίδια σου την ύπαρξη. Ο διαλογισμός δεν αποτελεί ένα κατόρθωμα – ήδη υπάρχει, είναι η φύση σου.  Δεν χρειάζεται να τον κατορθώσεις χρειάζεται μόνο να τον αναγνωρίσεις, χρειάζεται μόνο να τον θυμηθείς».
Osho

Τμήμα ενηλίκων
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Stretching

Το μάθημα αποτελείται από ασκήσεις διατάσεων κι ενδυνάμωσης των μυών. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα. Σκοπός του μαθήματος είναι η απόκτηση σωστής στάσης του σώματος, αυξάνοντας την ελαστικότητα των μυών και το εύρος κίνησης των αρθρώσεων.
Μικτό τμήμα εφήβων/ενηλίκων
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Aerobic

Με τη βοήθεια της μουσικής και των χορευτικών κινήσεων, καθώς και με τις γυμναστικές ασκήσεις που βοηθούν στη βελτίωση της υγείας, δημιουργείται μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που επιφέρει ψυχική και σωματική διέγερση.
Τμήματα ενηλίκων πρωινά / Τμήματα ενηλίκων απογευματινά
Τμήματα υπερηλίκων
* Κρήτης 20, Άνω Καλαμάκι * 9ο Δημοτικό, Κάτω Καλαμάκι

Fitness Dance

Γυμνάζετε το σώμα σας, χάνετε εύκολα τα περιττά κιλά, τονώνετε την αυτοπεποίθησή σας, καταπολεμάτε το άγχος κι εκφράζετε καλύτερα τα συναισθήματά σας.
Μικτό τμήμα εφήβων/ενηλίκων
* Λυσικράτους και Άρεως

Ρυθμική Γυμναστική

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα πολυδιάστατο άθλημα, το οποίο συνδυάζει την κίνηση-χορό με τον χειρισμό οργάνων (μπάλα, κορδέλα κ.λπ.). Μέσα από αυτό το άθλημα τα παιδιά γυμνάζονται με ασκήσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία και τις ανάγκες τους, με στόχο τη σωστή
ανάπτυξη.

Θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του μοντέρνου χορού, του μπαλέτου και της ενόργανης γυμναστικής, καθώς όλα αυτά μαζί συνθέτουν το άθλημα της ρυθμικής.
Τμήμα παιδικό 4,5-6 ετών / Τμήμα παιδικό 6-8 ετών
Τμήμα παιδικό 9-12 ετών
* Κρήτης 20, Άνω Καλαμάκι * 1ο Λύκειο Αλίμου

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και άλλα

Εργαστήρι Ζωγραφικής και Εικαστικής Τέχνης

Εκμάθηση των βασικών αρχών του σχεδίου, της προοπτικής και των χρωμάτων, με τη χρήση διαφόρων υλικών και τεχνικών που αποτελούν εργαλεία της Εικαστικής Τέχνης (Βίντεο, Φωτογραφία, Κίνηση, Αυτοσχεδιασμός, Μουσική).

Το τμήμα των εφήβων αφορά και όλα τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών που θέλουν ν’ ασχοληθούν αποκλειστικά με τη ζωγραφική, το ελεύθερο σχέδιο, το comic και τις βασικές αρχές σχεδίου
(αναλογίες, προοπτική, φωτοσκίαση, κίνηση).

Τμήμα παιδικό 4-6 ετών / Τμήμα παιδικό 7-12 ετών
Τμήμα Εφηβικό 12-17 ετών
* Λυσικράτους και Άρεως, Κάτω Καλαμάκι * Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Ζωγραφική / Painting

Τέχνη ίσον γέννηση. Θα προσεγγίσουμε την κλασσική ζωγραφική εμβαθύνοντας σε έννοιες, όπως σχέδιο, αναλογία, χρώμα και τοπίο.
Τμήμα ενηλίκων
* 3o Λύκειο Αλίμου

Τμήμα Κατασκευής Χειροποίητου Κοσμήματος

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν την εκμάθηση χρήσης των εργαλείων, των υλικών και των τεχνικών κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων. Από το πρώτο μάθημα, οι μαθητές θα κατασκευάσουν το πρώτο τους κόσμημα και, σε όλο το διάστημα των μαθημάτων, θα δημιουργούν διαφορετικά
κοσμήματα ανάλογα με την εποχή και τις εκάστοτε τάσεις.

Στο τέλος της χρονιάς οι μαθητές θα μπορέσουν να εκθέσουν τις δημιουργίες τους.

* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Φωτογραφική ομάδα / Photography

Πρόκειται για μια ομάδα που τα μέλη της τα ενώνει η αγάπη για τη φωτογραφία, αλλά τα χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις, όσο και μέσα
από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους, με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος.
Τμήμα ενηλίκων
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών

Στο εργαστήρι αυτό θα μάθουμε πώς να κατασκευάζουμε φιγούρες από τον κόσμο του Καραγκιόζη, σκηνικά και πώς να παίζουμε στον μπερντέ δημιουργώντας μια μικρή παράσταση.
Τμήμα παιδικό 5-6 ετών / Τμήμα παιδικό 7-12 ετών
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Μαθήματα Bυζαντινής Aγιογραφίας

Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους αλλά και σε προχωρημένους που θέλουν να βελτιώσουν τις τεχνικές τους στην τέχνη της αγιογραφίας.
Τμήμα ενηλίκων
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

2D-3D Αnimation για παιδιά

Στο εργαστήρι animation τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κόσμο του κινούμενου σχεδίου. Θα πραγματοποιήσουν ιδέες 2D μέσα από πολλά εικαστικά υλικά, όπως πλαστελίνη, χαρτί, άμμο, κ.λπ., ενώ, ταυτόχρονα, θα διεισδύσουν στο χώρο της τεχνολογίας (φωτογραφία, βίντεο, πρόγραμμα επεξεργασίας κινούμενης εικόνας – μοντάζ και ήχου).

Στο 3D το παιδί θα μάθει να χειρίζεται εξειδικευμένα προγράμματα animation και να δημιουργεί κινούμενα γραφικά μέσα από δικές του ιδέες animation movies & games.
* Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Ψηφιδωτό

Ελάτε να γνωρίσετε την πανάρχαια τέχνη του ψηφιδωτού μέσα από άπειρα χρώματα, σχέδια και ασφαλή υλικά! Πολύχρωμες ψηφίδες από χαρτί και πλαστικό, μέχρι μάρμαρο και γρανίτη, θα είναι η παλέτα για τα δικά σας έργα, που θα δημιουργήσετε στη διάρκεια των μαθημάτων!
Γίνετε μέλη στην τέχνη που άνθησε στην Ελλάδα για περισσότερο από 2.000 χρόνια κι έφθασε σ’ όλο τον κόσμο!
Τμήμα παιδικό 7-12 ετών / Τμήμα ενηλίκων
* Λυσικράτους και Άρεως, Κάτω Καλαμάκι

Life coaching-αυτογνωσία, αυτοβελτίωση, προσωπική ανάπτυξη

Το life coaching είναι μια πρακτική μέθοδος αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης, προσωπικής ανάπτυξης και σωστής στοχοθέτησης. Βοηθάει στην αναγνώριση των πραγματικών στόχων του ατόμου, σύμφωνα με τα ουσιαστικά του «θέλω», και στην επίτευξη αυτών.

Ως εργαλεία χρησιμοποιεί την ενεργή ακρόαση και τις ερωτήσεις (μαιευτική του Σωκράτη).
Δεν είναι συμβουλευτική, δεν παρεμβαίνει ούτε καθοδηγεί, δεν προσφέρει «έτοιμες λύσεις» και απευθύνεται σε ψυχικά υγιείς ανθρώπους.
Βοηθά τον coachee ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του, ν’ αναγνωρίσει τους διαθέσιμους πόρους του και να μάθει ν’ αναπτύσσεται και να εξελίσσεται μόνος του, στηριζόμενος στις δυνάμεις του. Τα οφέλη που αποκομίζει, τα κρατάει ως όπλα στη φαρέτρα του για όλη τη ζωή του.

* 4ο Δημοτικό Αλίμου

Πρόγραμμα «Τρόπος Ζωής»
Ασκήσεις Ηρεμίας & Ψυχικής Ενδυνάμωσης

Σε αυτό το πρόγραμμα θα μάθουμε να επιλέγουμε ξανά μιαν αρμονική σχέση με τον εαυτό μας αλλά και με τους γύρω μας. Ο στόχος του είναι ολιστικός και απόλυτα βιωματικός. Αφορά στο σώμα, το συναίσθημα και την ψυχή, ενώ λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας του ανθρώπινου
οργανισμού με αποτέλεσμα τα παρακάτω οφέλη. Μαθαίνω: να καταπολεμώ το άγχος, να ισορροπώ τον νου και τα συναισθήματά μου, ν’ακούω το σώμα μου, να διατηρώ την ευεξία μου, να συνδέομαι με τη χαρά, να ενισχύω τη μνήμη και την προσοχή, να ενδυναμώνω τον εαυτό
μου, να διατηρώ θετική στάση και τρόπο ζωής, να θέτω στόχους και να τους πετυχαίνω και, τέλος, να σχετίζομαι με αρμονία.
Για όλες τις ηλικίες
* Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Κύκλος Μαθημάτων Ραδιοφωνικής Παραγωγής

Σ’ ένα κύκλο 12 δίωρων συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα μυστικά μιας επιτυχημένης ραδιοφωνικής εκπομπής και, με οδηγό την αγάπη για τη μουσική και την επικοινωνία, θα εξερευνήσουν τον καινούριο δυναμικό χώρο του διαδικτυακού ραδιοφώνου.

Στο τέλος των συναντήσεων θα δοθεί στους συμμετέχοντες η δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.
Ενήλικες κάθε ηλικίας

Ομάδα Γραφής και Ανάγνωσης

Μια συνάντηση με σκοπό την καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα και την κριτική προσέγγιση κειμένων, βιβλίων και θεμάτων. Ποίηση και πρόζα, μυθιστόρημα και δοκίμιο, γνωστά και λιγότερο γνωστά έργα θα σηματοδοτήσουν νέα μονοπάτια στις λογοτεχνικές αναζητήσεις μας,
αναδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή της ανάγνωσης στην ψυχική υγεία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση, τη δημιουργικότητα, την ψυχαγωγία και την αυτογνωσία μας.

Εκτός από την ανάγνωση, η ομάδα θα προχωρήσει και στην απόπειρα δημιουργικής γραφής.
Ενήλικες κάθε ηλικίας
* Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για Νέους

Πότε έρχεται η έμπνευση; Πώς μπορούμε να τη μετουσιώσουμε σε ιστορία; Ποιό λογοτεχνικό είδος σου ταιριάζει; Θα μάθουμε πώς μπορεί μία απλή ιδέα να γίνει ιστορία και πώς μπορούμε να τη δομήσουμε. Τα παιδιά θα εξερευνήσουν την κλίση τους γράφοντας διηγήματα σε διάφορα λογοτεχνικά είδη έτσι, ώστε να καταλάβουν κι εκείνα ποιο τους ταιριάζει καλύτερα και ποιο τους ενθουσιάζει.
* Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Εργαστήρι Δημιουργίας Παραμυθιού

Η ομάδα δημιουργεί το δικό της παραμύθι. Το ζωγραφίζει, το πλάθει, του δίνει ζωή. Όλοι μπορούν να πουν μια ιστορία που άκουσαν, σκέφθηκαν ή ονειρεύτηκαν και, με λίγη φαντασία, μπορούν ν’ ανακατέψουν τη δική τους με των άλλων.
Τμήμα παιδικό 7-12 ετών
* Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Βιβλιοπαιχνίδια

Μικροί και μεγάλοι γινόμαστε μια ομάδα. Με αφορμή ένα παραμύθι, μια ιστορία, ένα μύθο ή μια παροιμία προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον μαγικό κόσμο της βιβλιοθήκης. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με παιχνίδια για όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα!
Τμήμα γονείς-παιδιά / Τμήμα παιδικό 6+
* Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Σκάκι

Σίγουρα το σκάκι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το δημοφιλέστερο πνευματικό παιχνίδι, συνδυάζοντας αγωνιστικά, επιστημονικά και καλλιτεχνικά στοιχεία, έχει αποδεδειγμένα ποικίλα διανοητικά (συγκέντρωση, δημιουργικότητα, ικανότητα μελέτης) και ψυχικά οφέλη.
Τμήμα παιδικό (7-12 ετών) / Τμήμα εφηβικό / Τμήμα ενηλίκων
* Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι * 1ο Δημοτικό

Δημιουργούμε και Μαθαίνουμε μαζί

Ένα πρόγραμμα κοινών δράσεων γονέων και παιδιών. Μέσα σ’ αυτό το εργαστήρι οι γονείς και τα παιδιά έρχονται σ’ επαφή με τα υλικά και τις τεχνικές της εικαστικής τέχνης, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο πάνω στις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών ηλικίας 2-4 ετών ενώ, παράλληλα, απευθύνεται και στους γονείς προκαλώντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας καινούριος χώρος ανάμεσα στο παιδί και τους γονείς, που θα στηρίζεται στην ισοτιμία και την αλληλοβοήθεια, με σκοπό την έκφραση και τη γνωριμία του παιδιού με τον γονέα μέσω της τέχνης.
Τμήμα γονείς-παιδιά
* Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι

Δεν πετάμε τίποτα, Δημιουργούμε!

Παλιά υλικά και αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε πια…. μαζί θα τα μεταμορφώσουμε σε μικρά έργα τέχνης! Θ’ ανακαλύψουμε νέες τεχνικές και με οδηγό τη φαντασία και το μεράκι μας, θα εκφράσουμε το πιο πολύτιμο κομμάτι του εαυτού μας, «το δημιουργικό».

Δεν απαιτείται καμία γνώση, μόνο διάθεση, κέφι και όρεξη. Θα διδαχθούμε:

Μικτές τεχνικές, τεχνική παλαίωσης ξύλων, Decoupage, κατασκευή αργαλειού και
ύφανση, σφυρηλάτημα λαμαρίνας, κατασκευή στεφανιών, power tex, κατασκευή καπέλων και μπούστων με κόλλα και γάζες, καθώς και χρήση φύλλων χρυσού και πατινών στη διακόσμηση.
Τμήμα ενηλίκων
* Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι

Μουσική
Εργαστήρι Mουσικοκινητικής Αγωγής

Στο εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής θα παίξουμε μουσική, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε κι όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι. Με ποιο ζώο μοιάζει ο ήχος της μαράκας; Πόσο εύκολο, τελικά, είναι να είναι κανείς μαέστρος; Ελάτε να διασκεδάσουμε με μουσικοπαιχνίδια!
Τμήμα παιδικό 3,5-5 ετών / Τμήμα παιδικό 5-6 ετών
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Μαθήματα Θεωρίας – Solfege

Ο μαθητής διδάσκεται τη μουσική αλφάβητο και εξηγεί τα μουσικά σύμβολα, με σκοπό να μάθει να γράφει μουσική. Παράλληλα, εξασκείται στη ρυθμική και μελωδική ανάγνωση.
Τμήματα Παιδικά 8-14 ετών / Τμήμα εφήβων/ενηλίκων
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Παιδική Χορωδία

Είσαι 5 έως 15 ετών; Θέλεις να τραγουδήσουμε μαζί; Το τραγούδι είναι τρόπος έκφρασης, καλλιεργεί το αυτί και τη φωνή, προσφέρει ψυχική ανάταση! Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αλίμου ξεκινάει πρόβες και σε περιμένει. Είτε σου αρέσει να τραγουδάς στο μπάνιο σου, είτε με
παρέα, έλα να γνωρίσεις από κοντά τον μαγικό κόσμο της πολυφωνικής μουσικής!
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Χορωδία Ενηλίκων

Το τμήμα χορωδίας ενηλίκων με επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελεί επί 25ετία ένα ζωντανό κύτταρο του Θ.Ο.Π.Α.Α. Προσκαλεί καλλίφωνους σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον με μουσική καλλιέργεια.
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Κρουστά

Βασική μας επιδίωξη είναι να έρθουμε σ’ επαφή με τον ρυθμό και την έννοια της ορχήστρας -μουσικού συνόλου. Τα κρουστά που χρησιμοποιούμε είναι αφρικανικά τζέμπε, τουμπελέκια, μπεντίρ, καχόν, πλαστικοί σωλήνες boomwackers και διάφορα άλλα μικροκρουστά (ιδιόφωνα).

Η κρούση των τυμπάνων και ο παλμικός ήχος έχουν βαθιά και, πολλές φορές, θεραπευτική επίδραση στο φυσικό, γνωστικό και συναισθηματικό πεδίο λειτουργίας του ανθρώπου.
Τμήμα παιδικό 7-13 ετών / Τμήμα εφήβων-ενηλίκων
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Ατομικές συνεδρίες μουσικοθεραπείας

Η Μουσικοθεραπεία (Music Therapy) συγκαταλέγεται στις Θεραπείες μέσω της Τέχνης. Είναι μία επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπευτική παρέμβαση, που αξιοποιεί το δημιουργικό δυναμικό του ανθρώπου και την έμφυτη ικανότητά του για μουσική έκφραση, αλληλεπίδραση και επικοινωνία, με σκοπό τη βελτίωση της συναισθηματικής, κοινωνικής, σωματικής και πνευματικής υγείας.

Ο τομέας Μουσικοθεραπείας απευθύνεται σε παιδιά και νέους με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες, όπως: Μαθησιακές δυσκολίες, Διάσπαση Προσοχής/Υπερκινη-
τικότητα, Συναισθηματικές/Αγχώδεις διαταραχές, Αυτισμός, Σύνδρομο Asperger, Νοητική ή Κινητική αναπηρία κ.λπ..
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Drums (ατομικό μάθημα)
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου
Πιάνο / Piano (ατομικό μάθημα)
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου
Κιθάρα / Guitar (ατομικό μάθημα)
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου
Αρμόνιο (ατομικό μάθημα)
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου
Παραδοσιακά όργανα (Παραδοσιακά κρουστά, Τσαμπούνα, Κλαρίνο)
(ατομικό μάθημα)
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
210 99 42 500 & 210 98 52 251, από τις 09.00 έως τις 16.00
και στο site: www.thopaa.gr
Εγγραφές: 6-29 Σεπτεμβρίου 2017
Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017
Η οργάνωση των τμημάτων έχει γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να λειτουργούν τμήματα ενηλίκων παράλληλα με παιδικά τμήματα, για την εξυπηρέτηση των γονέων.
Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας, γιατί σε ορισμένα τμήματα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Μείνετε σε επικοινωνία με την γραμματεία του ΘΟΠΑΑ για έκτακτους κύκλους σεμιναρίων, εργαστηρίων καθώς και βραδιές προβολών και κύκλους εξειδικευμένων διαλέξεων.
Χώροι μαθημάτων:
* Ιωνίας 24 Άνω Καλαμάκι * Ιωνίας 96 Άνω Καλαμάκι
* Κρήτης 20 Άνω Καλαμάκι
* Λυσικράτους και Άρεως Κάτω Καλαμάκι,
* Αγ. Δημητρίου 68, Αμπελάκια
* 1ο Δημοτικό Αλίμου * 4ο Δημοτικό Αλίμου * 9ο Δημοτικό Αλίμου
* Μουσικό Σχολείο Αλίμου * 1ο Λύκειο Αλίμου
* Θεατρική Σκηνή ‘‘Κάρολος Κουν’’ * Γήπεδο Τραχώνων

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Δήμος Αλίμου: Υπερπαραγωγή το νέο πρόγραμμα του ΘΟΠΑΑ

  • 03/09/2017 at 9:15 πμ
    Permalink

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΘΟΠΑΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΛΛHΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΟΜΕΝΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜOY;

    Απαντήστε
  • 03/09/2017 at 11:26 μμ
    Permalink

    Ωραίο πρόγραμμα ακούγεται…από τιμές δεν ξέρω τι γίνεται, θα πρέπει να είναι προσιτές στους δημότες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε….

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.